НовиниЧеркащинаЧеркаські лісівники підрахували, скільки гектарів лісу пошкодив буревій

Черкаські лісівники підрахували, скільки гектарів лісу пошкодив буревій

-

- Advertisment -

Понад 1300 гектарів пошкодженого лісу – саме таких втрат зазнало лісове господарство краю від негоди. В основному ураган понівечив та потрощив різновікові соснові насадження. Найбільше постраждали від негоди райони в зоні діяльності Золотоніського, Канівського та Черкаського лісгоспів. Про це повідомляють на сайті обласного управління лісового та мисливського господарства.

Працівники державної лісової охорони першочергово займалися розчищенням доріг загальнодержавного й місцевого значення, звільненням ліній електропередач від повалених дерев та допомагали ліквідовувати наслідки стихії у приватному секторі. Загалом же до ліквідації пошкоджень від буревію долучилися понад півтори сотні працівників від лісового господарства.

Як зазначено на сайті управління, по Золотоніському лісгоспу найбільше постраждали Вільхівське та Деньгівське лісництва – лісові насадження пошкоджено на загальній площі у майже 500 гектарів.

Лісівники підсумовують, що понад 400 гектарів лісу постраждали у Канівському лісгоспі, з них понад 300 гектарів – по Софіївському лісництву, решта – по Михайлівському. На майже 10 гектарах доведеться робити суцільні санітарні рубки.

У Черкаському лісгоспі стихія пошкодила 420 гектарів лісу (Свидівське та Мошнівське лісництва). З них майже на 13 гектарах насадження знищено суцільно.

Працівники лісової охорони ліквідують наслідки буревію у найбільш стислі терміни, щоб недопустити поширення шкідників. На тих ділянках, де ліс знищений повністю, навесні будуть створені нові лісові культури.

Як повідомляв сайт vikka.ua, кам’янські ліси – одні з найкращих на Черкащині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x