НовиниОсвітаЧеркаські діти поїхали в гори за бюджетні кошти

Черкаські діти поїхали в гори за бюджетні кошти

-

- Advertisment -
123 дитини з числа пільгових категорій на комфортабельних автобусах вирушили на 14 днів до Карпат. Про це повідомляє Департамент соціальної політики Черкаської міської ради.
Такий відпочинок організовано вперше і проводитиметься він за кошти міського бюджету Черкас. Загалом з вересня по грудень планується оздоровити 1050 дітей.
– Раніше ми оздоровлювали дітей коштом міського бюджету переважно на морі під час літніх канікул. Війна внесла свої корективи, тому було вирішено відправити дітей на відпочинок у саме серце Карпат, де вони зможуть відволіктися від страшних подій, які зараз відбуваються в країні, відпочити, оздоровитися, набратися вражень, адже в наших дітей має бути дитинство, – розповідає директор департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Євген Данченко.
У подорожі дітей супроводжуватимуть лікар та професійні вожаті табору, які влаштували для маленьких мандрівників та їхніх батьків урочисту зустріч перед посадкою в автобуси.
– Я маю освіту менеджера з туризму, закінчила спеціальні курси вожатих і вже 4 роки працюю в дитячих таборах, – розповідає Катерина Власова, одна з вожатих, які приїхали супроводжувати черкаських дітей. – У цьому таборі працюю вже п’яту зміну й сама від нього в захваті, тому думаю, що й діткам у нас дуже сподобається. На них чекає цікавий і насичений відпочинок. Кожного дня ми проводимо якісь заходи: ходимо в гори, зокрема бували на горі Хом’як та Говерлі, їздимо на різноманітні екскурсії, готуємо різні виступи для дітей, займаємося в гуртках.
Тато Анатолій Харченко, в будинку сімейного типу якого виховується 9 дітей, розповідає, що діти буквально рахували дні до від’їзду. З цієї родини поїхали відпочивати відразу семеро дітей.
– Про можливість такого відпочинку нам повідомив центр соціальних служб і ми відразу захопилися цією ідеєю. Багато хорошого чули про табір, тому сподіваємось, що це буде незабутній відпочинок і діти зможуть сповна насолодитися красою гір та відчути неповторний колорит Карпат, – наголосив Анатолій Харченко.
10-річна Меланія Величко, в якої тато з 2014 року служить в ЗСУ, також чекала цієї подорожі.
– Я ще ніколи не була в Карпатах, але чула, що гори дуже красиві й дуже хочу їх побачити. А ще я люблю знайомитися з новими людьми, тому сподіваюся знайти в таборі нових друзів, – поділилася враженнями дівчинка.
– Я займаюся спортом, бував на змаганнях в Одесі, Бахмуті, під Києвом але в Карпатах ще ніколи не був і дуже мріяв їх побачити, – розповів 13-річний учень школи №11 Влад Арсенюк.
Серед батьків, які прийшли проводжати дітей, були й воїни ЗСУ. Так, Владислав, який працював у міській раді, випроводжає свою 13-річну дочку Поліну та сподівається, що вона привезе цілий багаж незабутніх вражень, які залишаться на все життя.
Загалом планується організувати 7 змін, по 14 днів кожна. Остання зміна повертається 22 грудня. Заяву на відпочинок можна подати у громадській приймальні департаменту соціальної політики за адресою: бульв. Шевченка, 307.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x