НовиниЧеркасиЧеркаські депутати розглядатимуть питання створення ОТГ з навколишніми селами

Черкаські депутати розглядатимуть питання створення ОТГ з навколишніми селами

-

- Advertisment -

Під час сесії секретар міської ради Юрій Тренкін виступив із пропозицією приєднати до порядку денного та розглянути питання про об’єднання Черкаської ОТГ з навколишніми селами. Зокрема, йдеться про приєднання Будищенської громади, до складу якої входять села Будище, Єлізаветівка, Свидівок, Сокирна, Лозівок і Новоселівка.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Так, обранець виступив зі зверненням про внесення до змін до перспективного плану формувань Черкаської територіальної громади з урахуванням побажань членів Будищенської ОТГ та провести необхідні для цього заходи.

Однак, депутат від партії «Голос» Володимир Друмашко вирішив дізнатися у мера Черкас чому саме зараз виникла нагальна потреба у приєднанні цих сіл до обласного центру. Адже перед виборами влада Черкас виступала категорично проти цього і, навіть, зверталася до обласної ради з вимогами не приєднувати до Черкаської ОТГ прилеглі села.

«Буквально не так давно, перед виборами, ви, Анатолій Васильович, на міськвиконкомі голосували за те, щоб не приєднувати прилеглі села до Черкас, із цим зверталися до обласної ради. Хотіли, щоб були просто Черкаси. Таким чином ви зіграли ключову роль щодо неприєднання. Ви зараз визнаєте, що це була помилка, коли ви відмовилися об’єднувати села з Черкасами?», – звернувся до мера Володимир Друмашко.

Таке запитання викликало хвилю обурення у поплічників Анатолія Бондаренка. На що сам мер відповів, що керувався лише побажаннями жителів села Свидівок. Мовляв, ті самі не хотіли об’єднуватися із Черкасами.

«Я виключно керувався рішенням зборів села Свидівок, яке на той період проголосувало за неприєднання до Черкас. На сьогодні у них думка, напевно, змінилася і вони бачать іншу концепцію розвитку своєї громади», – додав Анатолій Бондаренко.

Пропозицію про внесення цього питання до порядку денного підтримав 31 депутат. Тож його розглянуть під час сьогоднішнього засідання сесії.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах активісти бунтують перед сесійною будівлею.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x