НовиниЧеркасиУ Черкасах підтримали проект реконструкції набережної Дніпра (ВІДЕО)

У Черкасах підтримали проект реконструкції набережної Дніпра (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Мости, пташині острови, козацькі вежі та місця для пікніків: у Черкасах пропонують реконструювати набережну Дніпра. Проект розробила архітекторка із Харкова Ольга Клейтман. Ідеї оновлення набережної у місті збирали вже давно, але наміри влади зупинило повномасштабне вторгнення. Інформує власкор ВІККА.

«По заборонах військових ми не могли, проектант не міг провести вишукувальні роботи підготовчі, тому була затримка у виконанні даних видів робот, але станом на сьогодні ми маємо можливість продовжувати їх», – розповідає директор міського департаменту архітектури та містобудування Артур Савін.

Реконструювати планують територію від вулиці Козацької до Жужоми. Архітекторка запропонувала створити біля Дніпра цілий природній парк. У плані також археологічний музей під відкритим небом, щоб розповідати про історію області черкасцям та гостям міста.

Архітекторка Ольга Клейтман додає: «Після цього ми запропонували ще там не бетонувати набережну, а навпаки вийти на Дніпро і дещатами, настилами, які будуть спиратися на геошурупи пройти трохи по воді і потім у вас є ще молодіжний парк, де ми запропонували розташувати арт-об’єкти»

Оновлений парк буде цікавим як для дорослих, так і дітей, каже архітекторка. Для малечі тут пропонують зробити озеро, батути, майданчики і навіть цілу смугу перешкод.

«Протягом цієї всієї коси ми можемо розташувати такий ланцюг перешкод. Щоб дитина могла, щоб їй цікаво було до кінця дійти і це в неї зайняло цілий день», – зазначила Ольга Клейтман.

Квести будуть зроблені у формі традиційних давніх веж. Тому проект назвали символічно “Вогнище козацтва”. Для охочих провести час на природі зроблять зону для пікніків. Крім цього, харківська архітекторка пропонує облаштувати сцену на воді та мости.

«Нас попросили, щоб можна було виходити з парусами і ми думаємо, що може тут десь треба зробити ще невеличкий такий міст, який будемо розводити, щоб можна було вийти вже туди у водосховище», – каже Ольга Клейтман.

У міській раді висловили свої зауваження та пропозиції для удосконалення проекту.

«Я би все таки що стосується компановки, то нам треба більше уваги приділити зоні відпочинку саме для такої категорії молоді від 12 до 16 років», – зазначає Артур Савін.

Зрештою, архітектурно-містобудівна рада підтримала цей проєкт реконструкції із зауваженнями.

 

Читайте також:

Двом жителям Кропивницького, які хотіли заволодіти майном ТОВ «Красногірське», оголошено про підозри. Нині проводяться обшуки та слідчі дії. 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Сьогодні в Черкасах за деякими адресами не продаватимуть воду

Сьогодні, 24 квітня, продаж води з автоцистерни не буде здійснюватися за деякими адресами. Про це повідомляє пресслужба КП "Черкасиводоканал". Через...

Помутніння неба та «брудні дощі»: на Черкащину принесло пил із Сахари

На Черкащині наразі спостерігається помутніння неба та дощі, які можуть забруднити автомобілі та одяг. Це через транспортування пилу з...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x