додому Новини Безпека Черкаські чиновники, які «підбили» БПЛА, його не збивали: він сам упав

Черкаські чиновники, які «підбили» БПЛА, його не збивали: він сам упав

0

БПЛА над одним із сіл Михайлівської ОТГ, що в Черкаському районі, дійсно, був. Проте його у березні ніхто не збивав. Це зясувала спеціальна комісія. Про це в інтервю видання «Укрінформ» розповів голова Черкаської військової адміністрації Ігор Табурець

Нагадаємо, у березні в телеграм-каналі «Камяноград» (висвітлює діяльність громад колишнього Камянського району Черкаської області) з’явилася публікація, мовляв два заступники Михалівської громади і один депутат збили безпілотник. Коли активісти з’ясували, що БПЛА такої модифікації не міг долетіти, публікації почали різко зникати із інтернет-ресурсів.

Ігор Табурець
Ігор Табурець, голова Черкаської ОВА

Членами місцевого добровольчого формування виявилися два заступники голови Михайлівської громади – Роман Трунов та Олег Бордюк (він же керівник ДФТГ), а також депутат Черкаської районної ради від партії «Слуга народу» Богдан Дяченко.

«Як з’ясувала спеціальна комісія, безпілотник реально був. Із півночі прямував. Але його безпосередньо ніхто не збивав, упав серед поля за нез’ясованих обставин», – розповів Ігор Табурець.

За словами голови Черкаської ОВА, місцеві чиновники і члени ДФТГ вирішили скористатися цієї ситуацією. Із ними була проведена робота. Слово і за правоохоронцями.

«Цей безпілотник лише один із трьох подібного типу, що збиті в Україні. Ми відправили його на дослідження фахівцям у столицю», – розповів в інтервю Ігор Табурець.

Читайте також на сайті vikka.ua

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version