НовиниЧеркащинаЧеркаська прокуратура вручила меру Бондаренку підозру (ФОТО)

Черкаська прокуратура вручила меру Бондаренку підозру (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкасах місцева прокуратура вручила підозру меру міста Анатолію Бондаренку. Про це сайту vikka.ua стало відомо з особистих джерел.

Зі слів очевидців, Анатолій Бондаренко прибув до Черкаської міськради на автомобілі свого брата, на виході з якого його й зустріли працівники прокуратури.

 Інформацію про вручення підозри меру Черкас Анатолію Бондаренку підтвердила прес-служба прокуратури. Досудовим розслідуванням було встановлено, що підозрюваний, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, відповідно до законодавства України очолює Черкаську міську раду на її пленарних засіданнях і має чітко визначені законодавством повноваження, зокрема відкривати, вести та закривати сесію міської ради, забезпечувати гласне проведення сесій із забезпеченням права кожного бути присутнім на них, умисно, всупереч інтересам місцевого самоврядування створив штучні перешкоди в роботі депутатів Черкаської міської ради.

Нагадаємо, що прокуратура підготувала посадовцю обвинувачення стосовно штучного перешкоджання роботі депутатів. Так, 22 серпня частина депутатів міськради на чолі з мером провели "таємну" сесію на Чернечій горі у Каневі. Опозиція і громадськість були "поінформовані" про проведення засідання вже постфактум. При цьому мер і депутати у своїх коментарях плуталися, визначаючи причини та обставини такого "заходу". Попрацювали місцеві обранці плідно: на перших за два місяці зборах були "схвалені 27 питань", зокрема розподілено понад 200 мільйонів гривень. На таку "процедуру" пішло 15-20 хвилин. З цього приводу було відкрите кримінальне провадження.

Зазначимо, що правоохоронці "ловили" мера вже кілька днів. Учора, 3 жовтня, вони прибули до приміщення міськради, однак, у робочий час Анатолія Васильовича в кабінеті не застали. Також було встановлено, що від 4 по 22 жовтня мер міста збирався йти у відпустку.

Так, за вчинення  кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас "навирішував" на шість років ув’язнення.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x