НовиниЧеркасиЧеркаська обласна лікарня отримала обладнання для кращої діагностики бронхолегеневих...

Черкаська обласна лікарня отримала обладнання для кращої діагностики бронхолегеневих захворювань (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

FENO тест для діагностики бронхолегеневих захворювань придбали для Черкаської обласної лікарні. Як працює новий апарат, дізнавалися журналісти телеканалу ВІККА.

Черкащанин Віктор хворіє на бронхіальну астму більше 25 років. У алергологічному відділенні є частим гостем. Регулярно у періоди загострення приходить сюди на огляд.

Я приходжу у відділення, коли у мене тяжка форма. Лікар мене слухає, ми йдемо здаємо аналізи, там здаємо кров, визначаємо яка в мене форма. У цьому році, наприклад, у мене була тяжка дуже форма в лютому місяці”, – розповідає пацієнт Віктор Сарана.

Раніше для чоловіка такі обстеження тривали по декілька днів. Нині ж – 5 хвилин.

Робити швидку діагностику бронхолегеневих хвороб тепер медикам обласної лікарні допомагає новий апарт, який отримали нещодавно. Цей FENO тест дозволяє без зайвого втручання виміряти рівень оксиду азоту у видиху пацієнта.

Це точний, швидкий, безпечний, неінвазивний, а головне достовірний доказовий метод дослідження і визначення діагнозу алергічного запалення бронхолегеневої системи. Він розроблений і впроваджений в практику у всесвітню, в Європейську в першу чергу”, – розповідає завідувачка алергологічного відділення Наталія Гармаш.

Перевага апарату у точному діагнозі. Проте лікарка додає: таку діагностику доцільно проводити тим, у кого вже виявленні порушення. Тест можуть робити як дорослим, так і дітям з 4 років.

Є можливість виставити правильний діагноз, тобто визначитися чи це алергічне запалення бронхолегеневої системи, чи це не алергічне запалення, проводити контроль за діагнозом і за необхідності”, – пояснює Наталія Гармаш.

Коштує це обладнання близько 200 тисяч гривень. Вдалося його закупити за кошти обласної ради.

Не тільки у 23, а й у 22 році нам було виділено кошти і виділяються кошти на придбання нового обладнання. Було придбано велика кількість нового сучасного обладнання, в тому числі і цей апарат”, – додає директор Черкаської обласної лікарні Віталій Шило.

Щоденно на консультації у лікаря алерголога перебуває близько 20 пацієнтів. За електронним направленням і показами вони можуть безкоштовно пройти тест на новому пристрої.

 

Читайте також:

У Драбові проводять аукціон зі здачі в оренду частини приміщення кінотеатру ім. Т. Шевченка. Здають в оренду нежитлові приміщення, площею 41 м. кв.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x