Новини на ВІККАЕкономічні новини«Черкасиобленерго» через суд вимагає припинити процедуру свого банкрутства

«Черкасиобленерго» через суд вимагає припинити процедуру свого банкрутства

-

- Advertisment -

ПАТ «Черкасиобленерго» подало до Господарського суду Черкаської області клопотання про припинення процедури банкрутства.

Про це повідомляє сайт «Енергореформа».

Глава правління «Черкасиобленерго» Олег Самчук заявив, що підставою для подачі клопотання (29 січня ц.р.) стало включення підприємства до списку об’єктів малої приватизації в 2021 році, затвердженого наказом Фонду держмайна України №5 від 6 січня 2021 року.

reform.energy

Як випливає з клопотання, відповідно до ст. 42, 231 Господарського процесуального кодексу України та ст. 90 Кодексу України з питань банкрутства, процедура банкрутства підприємства в такому випадку повинна бути припинена.

За словами Самчука, припинення процесу банкрутства в зв’язку з початком приватизації «Черкасиобленерго» і з одночасним урегулюванням дебіторської заборгованості ПАТ «Азот» в розмірі 1,8 млрд. грн. дасть можливість прискорити погашення боргів перед ДП «Енергоринок», що є найбільшим кредитором ЧОЕ (обсяг боргу на сьогодні становить 613 млн. грн.).

«Сьогодні є попередня домовленість з «Азотом» про щомісячний графік погашення в 14 млн. грн., а з 2023 року – 20 млн. грн. у місяць. Ці кошти будуть спрямовані на погашення боргу перед генерацією в особі «Енергоринку», – зазначив Самчук.

Разом з тим він не виключив передачу підприємства від ФДМ Черкаській обласній раді, зазначивши, що та вже ініціювала цей процес.

Згідно з оприлюдненою інформацією, ЧОЕ за результатами діяльності в 2019 році отримало близько 10 млн. грн. чистого прибутку, що на 23% більше показника попереднього року.

Держава зберігає контроль в «Черкасиобленерго», однак ФДМ управляє лише 46%, а 25% передано до статутного капіталу державного ПрАТ «Українська енергозберігаюча сервісна компанія» («УкрЕСКО»).

Як повідомляв сайт vikka.ua, депутати проти «підкилимних ігор» навколо «Черкасиобленерго».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x