НовиниЧеркащинаЧеркаси зустріли учасників Європейських ігор-2019 (ФОТО)

Черкаси зустріли учасників Європейських ігор-2019 (ФОТО)

-

- Advertisment -

Із принциповою перемогою та омріяним трофеєм. Чемпіонка ІІ Європейських ігор, самбістка Анастасія Сапсай 25 червня повернулась з Мінська, де проходили змагання. Разом з колегою по команді Андрієм Болобаном, який посів четверте місце, спортсменка прибула до Черкас, де їх чекала врочиста зустріч, передає кореспондент vikka.ua.

Цьогоріч боротьба самбо вперше увійшла до програми Європейських ігор. І одразу – Україна виявилась серед переможців, та ще й стараннями черкащанки Анастасії Сапсай. У вирішальному бою дівчина перемогла свою давню суперницю Елене Кебадзе з Грузії, таким чином принісши Україні третє золото на Євроіграх-2019. І ця перемога, переконаний голова НОК у Черкаській області Андрій Більда, – дуже знакова, адже перша для країни золота нагорода в самбо на змаганнях такого рівня. 

"Це була четверта наша зустріч з моєю суперницею, три попередні я програла. Тому ця перемога була принциповою, – каже чемпіонка. – Поєдинок був важким, які і будь-які змагання. Не можу сказати, що це було легко. Завжди готуєшся і викладаєшся на 100%".
 

Свою перемогу, каже Настя усвідомила не одразу. Лише пізніше, після нагородження і врочистостей на п’єдесталі, зрозуміла, що сталось.

Серед тих, хто радо зустрічає черкаських спортсменів, – батько Анастасії, Іван Сапсай. Сором’язливо очікуючи автобус зі своєю чемпіонко осторонь юрби, чоловік, все ж, не стримує гордості за доньку. Згадує, як у 9-річному віці відвіз малу до сусідньої Сагунівки на секцію дзюдо. Відтоді й почалось її захоплення спортом.

"Вона давно до цього йшла. А зараз же я бажаю їй ще більших успіхів і досягнень поставлених цілей. Бо вона найкраща в мене", – каже схвильований тато.
 

Попри те, що місце на п’єдесталі так вибороти і не вдалось, Андрій Болобан про свої поєдинки на Європіаді. Каже, в кожному викладався на повну.

"Єдине, що засмучує: мене постійно хотіли зняти з зустрічі і підводили до лікарів, бо через розсічення губи не могли зупинити кров, – розповідає спортсмен. – Підтримку колег по збірній відчував, звичайно. Але тут ти, все-таки, один на один із суперником, знаєш, що за спиною немає тренера, який підтримає".
 

Пришається своїми вихованцями йнаставник Анастасії Сапсай та Андря Болобана – тренер Володимир Римар. Каже, відчував безмежну гордість, адже не щодня твоя підопічна стає чемпіонкою Європейських ігор.

"Режим підготовки до змагань був напруженим. У Насті був Чемпіонат Європи перед Євроіграми, у Андрія – навчально-тренувальні збори. Вони обоє дуже добре їх пройшли. Настя на Європі стала другою. Тоді в Польщі вона боролась саме з тією спортсменкою, яку перемогла у фіналі в Мінську, – розповідає Володимир Іванович. – Болобан також дуже добре боровся. І сутичка за третє місце була виграна ним, але судді вважали інакше".

Нині в планах спортсменів і їхнього наставника – відпочинок. Опісля ж – активні тренування з новою силою, адже чергова спортивна вершина, яку планують взяти – прийдешні Олімпійські ігри.

Як повідомляв сайт vikka.ua, бігме "Черкаських Мавп" завершив свої виступи на Європейських іграх

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Майже 200 черкаських аграріїв залучили кредити на розвиток господарства

З початку року 197 аграріїв Черкаської області отримали понад 805 млн гривень банківських кредитів на розвиток господарств. Про це...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x