НовиниЧеркащинаЧеркащину відвідав Повноважний Посол Республіки Хорватія (ФОТО)

Черкащину відвідав Повноважний Посол Республіки Хорватія (ФОТО)

-

- Advertisment -

26 липня у Канів із дружнім візитом прибув Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Томіслав Відошевич. Пан Томіслав уже п’ять років представляє Хорватію в нашій державі. З 2006 року він був Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватії в Італії, згодом в республіках – Сан-Марино, Мальта та Кіпр. Про це у Facebook повідомляє спеціаліст відділу культури Канівського міськвиконкому Костянтин Андрієнко.

Томіслава Відошевича і асистента-перекладача Валентину Люстратову зустріли: міський голова Ігор Ренькас, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Володимир Святелик, радник міського голови Микола Москалець та провідний спеціаліст відділу культури Костянтин Андрієнко.

У кабінеті міського голови, посла ознайомили із соціально-економічним розвитком міста та досвідом співпраці з європейськими містами-партнерами Канева. Враховуючи суспільно-політичну напругу, викликану військовою агресією Росії на сході України, пан Томіслав розповів про свій досвід у миротворчій діяльності під час війни Хорватії за свою незалежність у 1991–1995 роках.

Перед візитом до Канева, Томіслав Відошевич побував на батьківщині Тараса Шевченка в селах Моринці, Шевченкове, Будище і Вільшана. На Чернечій горі посол разом з міським головою і генеральним директором Шевченківського національного заповідника Мар’яном Піняком вшанував пам’ять Кобзаря.

"Для мене було великою честю покласти квіти і запалити свічку на місці спочинку Тараса Шевченка. У тій гармонії природної краси і незломного творчого людського духу, яким дихає цей величний комплекс, хочу висловити переконання у подальшому поглибленні дружніх відносин між хорватським і українським народами у світлі нещодавніх офіційних візитів хорватського і українського прем’єрів – пана Пленковича до України і пана Гройсмана до Хорватії", – залишив Пан Томіслав запис у книзі вражень заповідника.

Як повідомляв сайт vikka.ua, китайці хочуть викладати мову в черкаській гімназії.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x