НовиниЧеркащинаЧеркащина відзначила Олімпійський день масштабною всеукраїнською руханкою (Фото)

Черкащина відзначила Олімпійський день масштабною всеукраїнською руханкою (Фото)

-

- Advertisment -

Понад дві сотні черкащан різного віку зібрались 23 червня на центральному стадіоні, аби відзначити Олімпійський день. Цього року всі регіони країни одночасно виконали руханку відомої гімнастки Анни Різатдінової.

У Черкасах зарядку презентувала майстер спорту України зі спортивної аеробіки Анастасія Ісаєнко, інформує кореспондент vikka.ua.

Спортивний захід ініціював НОК України. За словами голови Олімпійського комітету Черкаської області Андрія Більди, у нашому регіоні до руханки долучились учні дитячо-юнацький спортивних шкіл, тренери та просто пересічні люди, які прочитали оголошення в соцмережах.

«На зеленому газоні черкаського стадіону зібралось більше 200 учасників Олімпійського дня. Ми дуже вдячні їм за це, – каже Більда. – Вогонь Олімпійських ігор в Токіо запалає рівно через місяць, 23 липня. А сьогодні, 23 червня, весь світ святкує день заснування Міжнародного олімпійського комітету, який був створений  1894 року у Парижі».

Фахівець додає: перші Олімпійські ігри сучасності відбулись у 1896 році, а попередні були ще в античній Греції. Традиційно Олімпійський день святкувався в Україні забігами в обласних центрах, але в 2019 році 2020 у зв’язку з пандемією це було обмежено. Сьогодні ж свято відбулося з дотриманням усіх карантинних норм.

Масштабна зарядка в Україні, і на Черкащині зокрема, пройшла під гаслом «Заряджайся спортом».

«До цього заходу були долучені спортсмени з різних видів спорту, медійні особи. Ті, хто демонстрував на сцені руханку, мали можливість вивчити її раніше. Інші ж учасники бачили її вперше і повторювали рухи», – каже Анастасія Ісаєнко.

Зазначимо, Анастасія Ісаєнко – майстер спорту України зі спортивної аеробіки, член збірної команди України, неодноразова чемпіонка України та міжнародних турнірів, учасниця перших Європейських ігор м.Баку (Азербайджан). Днями спортсменка повернулася з чемпіонату світу зі спортивної аеробіки з Баку, де у фіналі посіла 7 місце.

Заклади-учасники Олімпійської зарядки відзначили подяками за активність та участь у заході.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські спортсмени стали призерами чемпіонату України.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x