НовиниЧеркащина віддала за земляка Гриценка найбільше з усіх областей...

Черкащина віддала за земляка Гриценка найбільше з усіх областей голосів (ІНФОГРАФІКА)

-

- Advertisment -

Центральна, південна і частина східної України відмовили представникам проросійських партій (вони не змогли у цих регіонах набрати і 10 % голосів), віддавши перевагу кандидатам – прихильникам європейської інтеграції України (від 65 до 95 % залежно від регіону). Такі дані наводить "ЛIГАБiзнесIнформ", подаючи інформацію в інфографіці.

У центральних та західних регіонах кандидати – прихильники європейського вибору України зібрали понад 95 % голосів.

Як свідчать результати виборів, майже всі центральні і західні регіони віддали за Петра Порошенка більше 50 % голосів.

Зокрема, Черкаська область з-поміж інших віддала новому Президенту 54,61 % голосів. Для Юлії Тимошенко черкащани залишили 14,07 %. Олег Ляшко отримав 11, 88 %. Сергій Тігіпко – 2,18 %.

 

Анатолій Гриценко, що народився на Черкащині, здобув на своїй рідній землі 9,04 %. Такий результат є найбільший в порівняні з іншими регіонами.

Не набрали і 1 % голосів: Шкіряк (0,02 %), Саранов, Цушко, Клименко, Куйбіда, Кузьмін, Маломуж, Бойко, Коновалюк, Гриненко, Ярош (0,7 %).

Порошенко набрав у першому турі більше голосів, ніж Янукович у 2010 році (9,8 млн проти 8,6 млн), але менше, ніж Ющенко у 2004 році (11,1 млн) або Кравчук в першому турі в 1991 році (19,6 млн).

Експерти вважають, що твердження про те, що виборці в південно-східних регіонах не прийшли на голосування – міф. Труднощі в голосуванні виникли лише на Донбасі, де орудують терористи. В інших областях явка була в нормі.

Нагадаємо, що згідно даних ЦВК Петро Порошенко здобув 54,70 % голосів, Юлія Тимошенко – 12,81 %, Олег Ляшко – 8,32 %, Анатолій Гриценко – 5,48 %, Сергій Тігіпко – 5,23 %. Як стверджують експерти, дострокові президентські вибори 2014 змінили політичну карту України.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані вдруге видворили нелегального мігранта з Азербайджану

Вдруге видворений азербайджанець, який намагався оселитися в Умані, надбав майже 15 років заборони в’їзду в Україну за повторне порушення...

Поліцейські повернули додому дідуся, який заблукав у Смілі

Вчора, близько 11 години, наряд реагування Смілянського міського відділу Управління поліції охорони в Черкаській області доставив додому 85-річного чоловіка,...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x