НовиниЧеркащинаЧеркащина готова до опалювального сезону на 90%, - Сергій...

Черкащина готова до опалювального сезону на 90%, – Сергій Чубань

-

- Advertisment -

Директор Департаменту інфраструктури та ЖКГ Черкаської ОДА Сергій Чубань інформує про тарифну систему та готовність області до нового опалювального сезону.

Він нагадав, що завдяки ініціативі президента Володимира Зеленського щодо встановлення річних тарифних пропозицій громадяни можуть отримувати газ за ціною, яка є значно нижчою, ніж на європейському ринку газу.

«Державний Нафтогаз пропонує доступні умови для отримання газу. Для побутових споживачів вона сягає 7,96 за кубометр. Для підприємств теплокомуненерго – 7,42 за кубометр. При тому, що ринкова ціна на понад удвічі вища – до 20 грн за кубометр, – зазначає керівник Департаменту. – Більше того, Глава держави підтримав пропозицію щодо врегулювання боргів підприємств теплокомуненерго перед Нафтогазом та підписав Закон 1639. Це дає змогу ТКЕ повноцінно та якісно підготуватися до опалювального сезону. Формування ж тарифу на тепло залежить від місцевої влади».

Натепер Черкащина готова до опалювального сезону на 90%. До управління Держенергонагляду у Черкаській області вже звернулись більшість підприємств теплопостачання для отримання Актів готовності.

До роботи в осінньо-зимових умовах готуються: 128 котелень (рівень готовності 91%), 3 988 житлових будинків (рівень готовності 92%, отримано 2 732 паспорти готовності), 534 школи (рівень готовності 96%), 417 дитячих садків (рівень готовності 98%), 772 заклади охорони здоров’я (рівень готовності 90%).

Теплогенеруючі підприємства області на 91% забезпечені паливом. Черкаська ТЕЦ має запас вугілля 7 тис. тонн та укладено договори на продовження поставок.

Між тим, підтримкою для громадян лишається субсидія на оплату компослуг. Видатки ж на них цьогоріч збільшаться, аби стабільно пройшов опалювальний сезон.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині здорожчали яйця, цукор та м’ясо.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про небезпечні метеорологічні явища

Сьогодні вдень, 29 березня, у Черкаські області та місті Черкаси метеорологи попереджають місцевих мешканців про грози. Про це повідомляє...

На Черкащині правоохоронці затримали злочинця, який підпалив обладнання на залізниці

Зловмисник вчинив підпал релейної шафи, яка відповідає за роботу світлофорів на коліях. За це йому загрожує до 10 років...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x