НовиниЧеркащинаНа Черкащині здорожчали яйця, цукор та м’ясо

На Черкащині здорожчали яйця, цукор та м’ясо

-

- Advertisment -

Споживчі ціни на Черкащині у серпні порівняно з липнем поточного року зросли на 0,4%. Зокрема, здорожчали яйця, цукор, макаронні вироби та м’ясо.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Черкаській області.

Так, на 14,3% подорожчали яйця; на 5,3–0,8% зросли ціни на цукор, маргарин, макаронні вироби, сметану, рис, хліб, м’ясо та м’ясопродукти, соняшникову олію. Алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в ціні на 1,3%.

Водночас, ціни на продукти харчування знизилися на 0,1%. Найбільше (на 14,2%) подешевшали овочі. На 5,1–0,5% знизилися ціни на фрукти, безалкогольні напої, рибу та продукти з риби, кисломолочну продукцію, сири та масло.

Зростання тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,7% відбулося в основному через подорожчання природного газу на 9,1%.

У сфері охорони здоров’я ціни знизилися на 0,1%, що зумовлено здешевленням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 0,3%. Разом з тим амбулаторні послуги подорожчали на 0,5%.

Ціни на транспорт зросли на 0,2% в першу чергу за рахунок подорожчання проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 1,1%, палива та мастил – на 1,0%.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Каневі зростуть тарифи на опалення на 35%.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах видаватимуть гуманітарну допомогу для тваринок-переселенців

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за підтримки Humane Society International (HSI) розпочинає видачу корму для тварин, які зі...

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x