додому Новини Черкащина Черкащанка стала однією з ініціаторів введення штрафу за викидання сміття у неналежних...

Черкащанка стала однією з ініціаторів введення штрафу за викидання сміття у неналежних місцях

0

У Верховні Раді запропонували ухвалити закон про введення штрафів за викидання сміття у недозволених місцях або біля сміттєвих урн. Відповідний проект був зареєстрований на веб-порталі Верховної Ради України. Співавторкою законопроекту є перший заступник голови Верховної Ради України черкащанка Ірина Геращенко.

Як ідеться в пояснювальній записці, неконтрольоване та безкарне викидання сміття в не призначених для цього місцях стало серйозною проблемою практично по всій Україні. Однією з причин забруднення є недостатня ефективність передбачених законодавством покарань для осіб, що смітять на вулицях.

Основним завданням законопроекту є підвищення розміру штрафів за забруднення населених пунктів. Депутати запропонували доповнити Кодекс України статтею 152-2, яка дозволить встановити адміністративну відповідальність за викидання будь-яких відходів за межі урн, контейнерів чи інших ємностей для збирання, утилізації чи переробки сміття.

"За це порушення пропонується запровадити накладення штрафу на громадян від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне вчинення такого правопорушення – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", − зазначили в пояснювальній записці. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, небайдужі сміляни влаштували екоакцію біля місцевого озера.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version