НовиниЧеркасиЧеркащанин продовжить футбольну кар’єру у Бразилії

Черкащанин продовжить футбольну кар’єру у Бразилії

-

- Advertisment -

Черкащанин Микита Сініцин, колишній гравець МСК «Дніпро» готується виїжджати на запрошення бразильського клубу Колатіна. Інформує сайт sportarena.

Нікіта Сініцин
tablo.ck.ua

Якось так історично склалося, що все більше бразильці до нас – Діого Рінкон, Брандао, Луїз Адріано, Вілліан, Дуглас Коста, Алекс Тейшейра, Фернандіньо, Даніло Сілва, Клейтон Шав’єр, Марлос, Тайсон, Едмар, Батіста та багато-багато інших грали в нашому чемпіонаті, дехто навіть натуралізувався під все зростаючі потреби збірної України.

А от українців у Бразилії зовсім мало. Ще в ХХ столітті там грали напівлегендарні Пауло «Грінго» Сидельник, Тейя Золотов, Алекс Скоробагати, в 80-ті грав за Курітібу, Парану та Атлетіко Мінейро опорник Елсіо, який, кажуть, мав українське походження. Уже в новітні часи великі перспективи були в Рафаела Собіса, який із Інтернасьоналя переходив у Бетіс і став бронзовим призером пекінської Олімпіади.

Мені не відомо про жодного українського футболіста сучасності, який би грав на більш-менш організованому рівні в Бразилії. Першим таким може стати колишній 23-річний захисник і півзахисник черкаського Дніпра Микита Сініцин. Дмитро Джулай надіслав інформацію про підписання контракту з Сініциним з офіційного акаунту клубу СТЕ Колатіна зі штату Еспіріту-Санту, що на березі Атлантичного океану. До речі, футбольний клуб із повною назвою “Тренувальний Центр Едмілсон Колатіна” належить колишньому півзахиснику Порту, Спортинга та ПСЖ Едмілсону, який свого часу грав у Лізі чемпіонів і встиг пограти в чемпіонатах п’яти країн.

Микита Сініцин, імовірний перший легіонер із незалежної України в бразильському чемпіонаті, дав інтерв’ю Sport Arena.

 

«У Бразилію вирушаю після Нового року»

‒ Вас можна вітати з переходом? Адже футбольний клуб Колатіна вже повідомив про ваш трансфер.

‒ Якщо офіційно повідомлено, напевно, так. Але я поки що в Україні, в Бразилію планую вилітати вже після Нового року. Вже тоді, напевно, буду повноправно вважатися гравцем Колатіни.

‒ Рідкісний випадок: за наявною статистикою, ви можете стати першим легіонером із України в організованому бразильському чемпіонаті. Як так вийшло? Як з’явився цей варіант?

‒ Мені запропонував спробувати свої сили за кордоном знайомий зі школи. Спершу я навіть не знав, з якої країни мною цікавляться. Агенти знайшли мені клуб, замість мене провели переговори, тепер мені залишається самому приїхати туди та взяти участь у церемонії підписання контракту та представлення.

‒ Колатіна повідомляє – контракт до кінця 2022 року.

‒ Так і є.

‒ Як збираєтеся добиратися до Бразилії?

‒ Літаком до міста Віторія, найбільшого в штаті Еспіріту-Санту. А звідти вже буду добиратися до міста Колатіна.

 

«Колатіна спеціалізується на підготовці гравців з подальшим продажом у зарубіжні клуби»

‒ Ви в Україні ще не дуже відомий гравець: виступали не вище чемпіонату України серед аматорів, а коли черкаський Дніпро переходив у Другу лігу, не залишилися в його складі…

‒ На той момент у мене було кілька варіантів пограти в Другій лізі, проте за ті гроші, які пропонувалися, виявилося краще грати в місцевих аматорських командах. Трішки, звичайно, прикро, що в резюме в мене нема виступів на професіональному рівні, проте ті, хто в Україні грав серед любителів, погодиться зі мною, що чемпіонат ААФУ – це хороший рівень, а я можу впевнено сказати, що й у змаганнях Черкащини отримав хороший досвід.

‒ Умови в клубі Колатіна, який грає в змаганнях на першість штату, відповідають тому, що в Україні платять у Другій лізі?

‒ Я не за грошима ганяюся, а за спортивною перспективою. Грав би і в Другій лізі, якби не той найменший обмаль, який пропонувався в цих клубах. У Бразилії умови трішки кращі, а головне – Колатіна, як мені пояснили, спеціалізується на підготовці гравців з подальшим продажом у зарубіжні клуби. Паралельно зі мною, до речі, запросили кількох інших іноземних молодих футболістів.

‒ Навіть одного новозеландця! А вам уже відомо, на якій позиції вас будуть використовувати? Адже ваш попередній тренер по черкаському Дніпру Євген Тарасенко розповів, що ви можете зіграти на кількох позиціях.

‒ Так, мене в Дніпрі ставили центральним захисником і півзахисником і навіть під нападниками. В Бразилії мене хочуть бачити в якості центрального оборонця. Мені це подобається, це дійсно моя основна позиція.

‒ Ви – захисник більше бразильського чи українського стилю?

‒ Важко сказати, стараюся грати так, як зручно команді. У мене є перший пас, можу на 60 метрів точно віддати на товаришів по команді. Стараюся із захисту завжди брати участь у перших фазах атак. Відпрацьовую хорошу обробку та відбір м’яча. Загалом, сподіваюся, що в бразильському футболі суттєво додам у всіх компонентах.

«У Бразилії стежив за Сантосом часів Неймара»

‒ Що для вас ‒ бразильський футбол?

‒ З дитинства стежу за збірною Бразилії. Коли Неймар грав за Сантос, багато дивився матчів і нарізок ігор цієї команди.

‒ В УПЛ багато легіонерів. Топ для вас?

‒ Дійсно, важко когось одного вибрати. Як захисник, завжди звертав увагу, як діяли в Шахтарі Вілліан і Дуглас Коста. Дуже технічні, розумні гравці, проти яких, напевно, важко грати.

‒ А із бразильських захисників хто вам найбільше запам’ятався?

‒ В дитинстві, безперечно, Роберто Карлос. Зараз – Маркіньос, Тьяго Сілва.

‒ Ваші друзі та рідні в курсі, що ви стали гравцем бразильського клубу?

‒ Ні, для більшості це буде сюрпризом. Я ріс без батьків із 14 років, з рідних людей – брат і дівчина. От вони знають. Інші, напевно, дізнаються з цього інтерв’ю.

‒ З яким настроєм будете їхати в Бразилію?

‒ Розумію, що це шанс, який треба використати. Хотів би пробитися в великий футбол, як це виходить у багатьох бразильських легіонерів.

‒ Якщо все вийде, і постане вибір – збірна України чи Бразилії, яку виберете?

‒ України, тут без варіантів. Для того, щоб про це думати, треба багато-багато працювати.

Як повідомляла раніше vikka.ua, черкаський баскетболіст – у трійці найрезультативніших українців в історії НБА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x