НовиниЧеркащинаЧеркащани з порушеннями зору демонстрували свої таланти

Черкащани з порушеннями зору демонстрували свої таланти

-

- Advertisment -

Зо два десятки творчих колективів осіб з інвалідністю по зору продемонстрували свої таланти в Черкасах. Для них провели обласний захід «Погляд з темряви», організований Черкаською обласною організацією Українського Товариства Сліпих (УТОС). Про це повідомляють на сайті Черкаської ОДА.

Кошти на захід спрямували з обласного бюджету, передбачені на реалізацію програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями осіб з інвалідністю, у межах обласної комплексної програми «Турбота»  на 2021-2027 роки.

ck-oda.gov.ua

Під час заходу можна було переглянути фотовиставку «Життя незрячих очима зрячих», роботи «Бачимо руками», фестиваль «Людям на добро».

Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало висловив подяку Черкаській обласній організації УТОС, зокрема її керівнику Аллі Козловій, – за активну громадянську позицію, соціальний захист осіб з інвалідністю по зору, адаптацію та інтеграцію в суспільство.

ck-oda.gov.ua
ck-oda.gov.ua

Додамо, у Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, налічують 2100 людей з інвалідністю I та II групи з порушеннями зору.

У межах обласної комплексної програми «Турбота» на 2021-2027 роки передбачено надання пільг на житлово-комунальні послуги громадянам зазначеній категорії населення за рахунок коштів місцевих бюджетів. У більшості міст і районів області затверджені пільги на житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ людям з інвалідністю по зору I і II груп від 25 до 50 відсотків.

Також за рахунок коштів державного бюджету, особи з інвалідністю I і II групи по зору мають змогу отримати компенсацію за самостійне придбання годинника, мобільного телефону, аудіоплеєра, пристрою для визначення рівня рідини, палиці тактильної.

Водночас особи з інвалідністю по зору відвідують денні відділення територіальних центрів обслуговування (надання соціальних послуг)  – Університети третього віку, різні гуртки, майстерні.

Як повідомляла vikka.ua, на Черкащині визначили спортсмена серпня.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x