додому Новини Черкащина Черкащанам підвищать тариф на теплову енергію, щоб уникнути проблем з опаленням

Черкащанам підвищать тариф на теплову енергію, щоб уникнути проблем з опаленням

0

У п'ятницю, 11 серпня, у приміщенні Черкаської торгово-промислової палати відбулися відкриті слухання питання перегляду тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання для ПАТ "Черкаське хімволокно". А також погодження та затвердження інвестиційної програми цього ПАТ із транспортування теплової енергії на 2017 рік. Про це повідомляє 24 канал.

До слухань долучились активні жителі міста та представники Черкаської міської ради.

У планах – збільшити діючий тариф на теплову енергію для категорії населення 894,34 грн/Гкал на 9,24% до величини 977,00 грн./Гкал, що все одно є найнижчим тарифом на теплову енергію в Україні.

Тариф підвищать майже на 10%. За словами директора черкаської ТЕЦ Михайла Фальянова, ціни збільшили через зростання цін на газ і вугілля.

"У будь-якому випадку ми повинні підтягувати вартість тарифів під вартість цих складових, і, відповідно, у нас підвищується рівень тарифів однаково з рівнем палива", – зазначив Фальянов.

У Черкаській обладміністрації відзначили, що підвищення тарифів необхідне і для того, щоб розпочати опалювальний сезон вчасно та якісно.

Якщо ж тарифи не піднімуть, то ПАТ "Черкаське хімволокно" не зможе закупити паливо і провести ремонти.

Це загрожує тим, що мільйони жителів Черкас залишаться без гарячої води й опалення.

Зміни діючих тарифів на теплову енергію та послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання з 01.10.2017 забезпечить надійність та безперебійність проходження опалювального сезону 2017–2018 років та якість комунальної послуги.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині зросла вартість оренди земельної ділянки.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version