НовиниОсвітаЯк навчатися школярам, які через війну виїхали за кордон?

Як навчатися школярам, які через війну виїхали за кордон?

-

- Advertisment -

Із початком широкомасштабного вторгнення росії в Україну багато українських школярів виїхали за кордон. Щоб шкільна освіта для них залишалася системною, батьки мають подати заяву про зарахування учнів до закладів загальної середньої освіти.

За ініціативою громадських організацій українців у окремих країнах (за сприяння органів управління освітою цих країн та місцевої влади) для біженців можуть бути організовані окремі заклади та класи, навчання в яких проводитимуть за державними стандартами та освітніми програмами України.

Видача документів про освіту в таких умовах здійснюватиметься Міжнародною українською школою (МУШ) або будь-яким іншим закладом загальної середньої освіти України, із яким громадські організації або заклади освіти країн перебування матимуть відповідні угоди про допомогу українським дітям. Всі учні повинні бути у встановленому законодавством України порядку зараховані до МУШ або іншого закладу освіти.

Якщо школа, в якій діти вчилися в Україні, вже організувала дистанційне навчання, необхідно рекомендувати учням підключитися до нього. Встановити контакт зі своїм закладом повинні батьки.

Батьки можуть також звернутися до Міжнародної української школи зі заявою про зарахування до МУШ на екстернат на індивідуальній основі. Необхідну інформацію розміщено на сайті школи.

Для групової чи індивідуальної роботи діти можуть використовувати будь-які онлайн-ресурси, насамперед сайт і застосунок «Всеукраїнська школа онлайн», де розміщено всі навчальні матеріали для учнів 1-11 класів.

Міжнародна українська школа Міністерства освіти і науки України також підготувала програми самостійної роботи, де розміщено посилання на електронні підручники та дидактичні/мультимедійні матеріали. Програми самостійної роботи упорядковано по класах і предметах.

Також команда МОН зібрала перелік корисних ресурсів для дорослих і дітей щодо психологічної підтримки, навчання та інформування.

За інформацією з сайту Черкаської ОДА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x