НовиниБезпекаУманчанин, перед яким вибачався Яценко, повернувся до ЗСУ

Уманчанин, перед яким вибачався Яценко, повернувся до ЗСУ

-

- Advertisment -

Олег Гервас, кіборг, учасник боїв за Донецький аеропорт, три дні повертався із-за кордону, щоб вступитидо лав ЗСУ. Про це повідомляє сайт «Обозреватель».

Колишній захисник донецького аеропорту, який служив у 90-му батальйоні 81-ї окремої десантно-штурмової бригади, останнім часом працював за кордоном, проте коли дізнався про повномасштабне вторгнення Росії в Україну, не роздумував жодної хвилини. Щоправда, дістатися додому виявилося тим ще квестом.

24 лютого, коли РФ вторглася на територію України, Гервас був у Бельгії, а рано-вранці його розбудили. Батьки зателефонували по Viber – були вражені подією, розповіли, що з п’ятої ранку не сплять. Росія обстріляла Бровари, Київ.

За його словами, керівництво італійської компанії, де він працює, відразу ж увійшло у становище і взяло йому квиток на літак до Києва. Проте наступного дня повітряний простір уже був закритий, тому довелося летіти з Брюсселя до Варшави. А із Польщі до столиці України довелося добиратися автобусом.

На все про все пішло дві доби. Коли Олег приїхав у Бровари, то одразу ж вирушив до військкомату.

“Те, що я побачив, мене вразило: була величезна черга добровольців – чоловіки йшли записуватися в територіальну оборону (ТрО), до військ. Охочих було дуже багато!” – розповів “кіборг”.

Проте взяли служити не всіх: “Нікуди, штати забиті. Вже обирали дефіцитні спеціальності, а пріоритет віддавався тим, хто вже брав участь в АТО/ООС, хто має бойовий досвід”.

За словами Герваса, багато чоловіків вирішили повернутися з-за кордону, щоб захистити рідну країну від російських окупантів.

Зі мною в автобусі з Польщі тільки з моєї фірми поверталося троє людей (двоє до Рівненської області, я – до Київської). І з інших регіонів українці їхали додому – воювати. Для кого Україна батьківщина, ті за неї воюють – це нормально“, – вважає “кіборг”.

Він також розповів, що його дуже вразили волонтери. Ще на автовокзалі у Варшаві з десяток хлопців ходили та пропонували довезти прямо до кордону, а інші (безкоштовно!) везли до Львова. “Але мені потрібно було до Києва, а так би скористався”, – усміхається Олег.

За його словами, у той час, коли він перетинав польсько-український кордон, там було дуже багато автобусів із жінками та дітьми з України.

“Протягом 15 хвилин, доки їхали, я бачив цю чергу. Чим більше виїде цивільних, тим краще – менше постраждає ні в чому не винних людей”, – вважає Гервас.

Наразі Олег уже виконує бойові завдання у Збройних силах України в одній із бригад. Там зустрів своїх земляків-уманців – у цьому місті він провів більшу частину свого життя.

“Хлопці мої з Умані, друзі зі спілки учасників АТО, вже тут. Тож багато чоловіків, що відслужили, повернулися в армію – і ті, що були в Україні, і ті, хто перебував за кордоном. Це чудово, мужики повертаються”, – розповів Олег Гервас.

Олег Гервас мав конфлікт із уманським депутатом мажоритарником Антоном Яценком. Два роки тому він назвав його мародером і вбивцею. «Кіборг» подав до суду. Пройшов усі щаблі судової влади і змусив нардепа вибачитися та сплатити 5 тис. грн. моральної шкоди.

Читайте також

На трасі біля Умані облаштували пункти обігріву

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x