НовиниБезпекаУманчанин, перед яким вибачався Яценко, повернувся до ЗСУ

Уманчанин, перед яким вибачався Яценко, повернувся до ЗСУ

-

- Advertisment -

Олег Гервас, кіборг, учасник боїв за Донецький аеропорт, три дні повертався із-за кордону, щоб вступитидо лав ЗСУ. Про це повідомляє сайт «Обозреватель».

Колишній захисник донецького аеропорту, який служив у 90-му батальйоні 81-ї окремої десантно-штурмової бригади, останнім часом працював за кордоном, проте коли дізнався про повномасштабне вторгнення Росії в Україну, не роздумував жодної хвилини. Щоправда, дістатися додому виявилося тим ще квестом.

24 лютого, коли РФ вторглася на територію України, Гервас був у Бельгії, а рано-вранці його розбудили. Батьки зателефонували по Viber – були вражені подією, розповіли, що з п’ятої ранку не сплять. Росія обстріляла Бровари, Київ.

За його словами, керівництво італійської компанії, де він працює, відразу ж увійшло у становище і взяло йому квиток на літак до Києва. Проте наступного дня повітряний простір уже був закритий, тому довелося летіти з Брюсселя до Варшави. А із Польщі до столиці України довелося добиратися автобусом.

На все про все пішло дві доби. Коли Олег приїхав у Бровари, то одразу ж вирушив до військкомату.

“Те, що я побачив, мене вразило: була величезна черга добровольців – чоловіки йшли записуватися в територіальну оборону (ТрО), до військ. Охочих було дуже багато!” – розповів “кіборг”.

Проте взяли служити не всіх: “Нікуди, штати забиті. Вже обирали дефіцитні спеціальності, а пріоритет віддавався тим, хто вже брав участь в АТО/ООС, хто має бойовий досвід”.

За словами Герваса, багато чоловіків вирішили повернутися з-за кордону, щоб захистити рідну країну від російських окупантів.

Зі мною в автобусі з Польщі тільки з моєї фірми поверталося троє людей (двоє до Рівненської області, я – до Київської). І з інших регіонів українці їхали додому – воювати. Для кого Україна батьківщина, ті за неї воюють – це нормально“, – вважає “кіборг”.

Він також розповів, що його дуже вразили волонтери. Ще на автовокзалі у Варшаві з десяток хлопців ходили та пропонували довезти прямо до кордону, а інші (безкоштовно!) везли до Львова. “Але мені потрібно було до Києва, а так би скористався”, – усміхається Олег.

За його словами, у той час, коли він перетинав польсько-український кордон, там було дуже багато автобусів із жінками та дітьми з України.

“Протягом 15 хвилин, доки їхали, я бачив цю чергу. Чим більше виїде цивільних, тим краще – менше постраждає ні в чому не винних людей”, – вважає Гервас.

Наразі Олег уже виконує бойові завдання у Збройних силах України в одній із бригад. Там зустрів своїх земляків-уманців – у цьому місті він провів більшу частину свого життя.

“Хлопці мої з Умані, друзі зі спілки учасників АТО, вже тут. Тож багато чоловіків, що відслужили, повернулися в армію – і ті, що були в Україні, і ті, хто перебував за кордоном. Це чудово, мужики повертаються”, – розповів Олег Гервас.

Олег Гервас мав конфлікт із уманським депутатом мажоритарником Антоном Яценком. Два роки тому він назвав його мародером і вбивцею. «Кіборг» подав до суду. Пройшов усі щаблі судової влади і змусив нардепа вибачитися та сплатити 5 тис. грн. моральної шкоди.

Читайте також

На трасі біля Умані облаштували пункти обігріву

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x