НовиниЧеркащинаЛісгоспи Черкащини – одні з найприбутковіших в Україні

Лісгоспи Черкащини – одні з найприбутковіших в Україні

-

- Advertisment -

Державні лісгоспи Черкащини – серед найбільш прибуткових в Україні. Про це заявив начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко.

Як розповіли в Управлінні, минулий рік видався доволі успішним за основними господарсько-фінансовими показниками для лісівників як у Черкаській області, так і в Україні загалом. Упродовж 2021-го держлісгоспи Черкаського ОУЛМГ сплатили 566 млн грн податків та зборів до бюджетів усіх рівнів та Пенсійного фонду (а це на 220 млн грн більше у порівнянні з торішніми показниками).

– У 2021 році лісівники країни досягли кращих показників галузі за 30 років. У бюджети всіх рівнів сплачено 8,9 млрд грн податків. Це на 148% більше, ніж у 2020 році, – зазначив голова Держагентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

Дохід від реалізації продукції лісогосподарських підприємств області зріс на 70% у порівнянні з відповідним періодом минулого року і становить 1,27 млрд грн. І інших підприємствах Держлісагентства України цей показник становить 22,7 млрд грн.

За словами начальника Черкаського ОУЛМГ Олександра Дзюбенка, держлісгоспи Черкащини є одними з найприбутковіших в Україні, адже 170 млн грн отриманого чистого прибутку – це шоста частина від загальної суми отриманого чистого прибутку лісогосподарськими підприємствами Держлісагентства, що становить 921,5 млн грн. Показник рентабельності держлісгоспів Черкащини становить 14,5%. Реалізація продукції на 1 штатного працівника (продуктивність праці) становить 906,8 тис. грн.

Як зазначають в Укправлінні, нині державні лісогосподарські підприємства мають можливість використовувати 30% чистого прибутку на покращення виробничої бази. Це дало змогу закупити необхідну для підприємств техніку обладнання для ефективного господарювання.

На оновлення матеріально-технічної бази спрямували 104 млн грн, що у 5 разів більше у порівнянні з 2020 роком. За власні кошти підприємств придбано понад 200 одиниць техніки та обладнання – трактори, автомобілі для працівників державної лісової охорони та ведення лісового господарства, маніпулятори, грунтообробне, протипожежне обладнання, мульчери, квадрокоптери та ін.

Завдяки здійсненому комплексу протипожежних заходів держлісгоспам Черкащини вдалося уникнути великих лісових пожеж та значно зменшити їх кількість і площу. У держлісфонді трапилося 26 лісових пожеж (це в 4 рази менше порівняно з 2020 роком) на загальній площі 3,3 га (у 8 разів менше)

– Протягом 2021 року держлісгоспи висадили майже 8 мільйонів сіянців та саджанців. Лісівники Черкащини активно долучилися до реалізації програми «Зелена країна». Протягом осінньої лісокультурної кампанії на території усіх 10 держлісгоспів висадили 1,48 млн сіянців. За сприяння лісівників озеленено 85 начальних закладів і соціальних установ. Загалом цієї осені вклад Черкащини у «Зелену країну» – майже 1,57 млн сіянців та саджанців, – зазначив Олександр Дзюбенко.

В Укправлінні розповіли, що торік лісівники системи Держлісагентства висадили близько 240 млн дерев. Цьогоріч запланована висадка близько 300 мільйонів рослин. Усі деталі реалізації програми можна лізнатися на сайті «Зелена країна».

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині за місяць сплатили майже 86 мільйонів гривень податків.

Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:

телеграм-канал,

сторінка у фейсбуці,

акаунт в інстаграмі,

ми в TikTok.

Усі відео ТК «ВІККА» доступні на ютюб-каналі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нардеп від Черкащини задекларував понад 1,3 млн грн доходу

Народний депутат України від «Слуг народу» Сергій Нагорняк задекларував за 2023 рік понад 1,3 млн грн доходу. Це зарплата,...

Депутати облради висадили у черкаському санаторії магнолії, сакури і лаванду (ВІДЕО)

Депутати Черкаської обласної ради відвідали дитячий санаторій «Сосновий бір», щоб висадити на території закладу екзотичні рослини. Повідомляє власкор ВІККА. Директор...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x