НовиниОсвітаЧеркаські історики провели круглий стіл з нагоди річниці дня...

Черкаські історики провели круглий стіл з нагоди річниці дня народження В’ячеслава Чорновола

-

- Advertisment -

Круглий стіл, приурочений до 85 річниці дня народження видатного державного діяча В’ячеслава Чорновола, відбувся у Черкаському краєзнавчому музеї за участі науковців ЧДТУ. Повідомляють на сайті Черкаського державного технологічного університету

chdtu.edu.ua

23 грудня, напередодні 85-ї річниці від дня народження відомого українського політика, дисидента, громадського діяча, уродженця Черкащини В’ячеслава Чорновола, у Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбувся круглий стіл. У заході взяли участь науковці та студенти Черкаського державного технологічного університету. 

З вітальним словом до учасників круглого столу звернувся голова Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, проректор ЧДТУ Валентин Лазуренко. Професор наголосив, що українці повинні пам’ятати творців своєї історії, бути згуртованими і виховувати молодь на патріотичних цінностях.

Після слів привітань Валентин Лазуренко представив до уваги доповідь на тему: Бачення В’ячеславом Чорноволом проблем міжнаціональних відносин, висловлене на конференції «Українсько-російські взаємини в суверенній Україні» у січні 1991 року. Своєю чергою, студент ІІ курсу спеціальності «Історія та археологія» Владислав Фирфа висвітлив погляди  В’ячеслава Чорновола на проблему старої радянської системи адміністративно-територіального поділу України та подальшої реформи цієї системи, продемонструвавши трансформацію поглядів Чорновола на ідею федералізації України.

Другокурсник-історик Павло Гапоненко розповів про погляди В’ячеслава Чорновола щодо політико-правового статусу Кримського півострова та долі його корінного населення, висловлених наприкінці 80-х – 90-х років минулого століття. Окрім цього, у своєму виступі Павло Гапоненко зауважив передумови виникнення територіальних претензій російської федерації до держави Україна.

Модерувала круглий стіл директорка краєзнавчого музею Ірина Собко. До події також долучилися: заступник голови Черкаської ОВА Олександр Шамрай, завідувачка кафедри історії та права ЧДТУ, кандидат історичних наук Ірина Стадник та доцент кафедри фізичного виховання та здоров’я людини ЧДТУ, кандидат історичних наук Богдан Кулинич.

Читайте також: 

Для черкаських освітян передали майже півтори тисячі ноутбуків

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x