додому Новини Черкащина Черкасці просять заборонити працевлаштовувати в мерії депутатів міськради

Черкасці просять заборонити працевлаштовувати в мерії депутатів міськради

0

На сайті Черкаської міської ради з’явилась електронна петиція із проханням заборонити меру працевлаштовувати в органах місцевого самоврядування депутатів міськради.

"У місті Черкаси склалася ситуація, коли міський голова намагається сформувати більшість у раді, роздаючи при цьому посади чиновників депутатам міськради. Ми розцінюємо це як своєрідний спосіб підкупу голосу депутата під час розгляду різноманітних питань на сесії. Складається враження, що деякі депутати спеціально балотуються в міську раду, щоб потім отримати омріяну посаду чиновника", – йдеться у зверненні.

Автор петиції Сергій Кузляєв зазначає, що подібна практика існувала в скликанні 2010-2014 років. Тоді 5 депутатів отримали посади за позитивне голосування на сесії. Ще двоє вже працювали до цього.

Черкащани також вимагають у міської ради звернутися до Верховної Ради і Президента України, щоб ухвалити на законодавчому рівні Закон, яким можна було заборонити депутатам місцевих рад обіймати посади в органах місцевого самоврядування.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці проголосували за включення до складу виконкому телеведучої.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version