додому Новини Черкащина Черкасці просять оснастити одну з лікарень міста високоякісним діагностичним обладнанням

Черкасці просять оснастити одну з лікарень міста високоякісним діагностичним обладнанням

0

На сайті Черкаської міської ради з’явилася електронна петиція з проханням виділити кошти на купівлю сучасного ангіографа для Третьої Черкаської міської лікарні швидкої медичної допомоги.

"Щороку в лікарні отримують невідкладну допомогу близько 20 тис. пацієнтів, проводиться до 7000 оперативних втручань. Лікарня працює в цілодобовому режимі 7 днів на тиждень. Від швидкості та якості обстеження пацієнтів залежить їх життя. Тому лікарню слід забезпечити високовартісним діагностичним обладнанням", − зазначає автор петиції лікар-хірург Третьої Черкаської міської лікарні швидкої медичної допомоги Ігор Гайда.

Також він зазначає, що найближчим часом заклад стане лікарнею інтенсивного лікування та обслуговуватиме окрім м. Черкаси ще й жителів ближніх районів Черкаської області. Відповідно до вимог МОЗ України – лікарня інтенсивного лікування повинна мати конкретний перелік обладнання для обстеження всіх невідкладних станів. У цьому переліку є й ангіоргаф, який використовується для проведення КТ-ангіографії.

Зазначимо, що ангіографія − це рентгенологічне дослідження судин. За допомогою такого обстеження можна виявити вади розвитку та пошкодження (звуження, аневризми, мальформацію) судин, порушення прохідності, а також вади та пошкодження різних внутрішніх органів, злоякісні та доброякісні утворення.

Зараз ціна сучасного якісного ангіографа з широким набором функцій для всебічного використання складає 33 550 000 грн. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, пацієнтів черкаського онкоцентру оперуватимуть за європейськими стандартами.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version