НовиниБезпекаЧерешня з Умані через черги не поїхала в Європу

Черешня з Умані через черги не поїхала в Європу

-

- Advertisment -

Уманська фруктова компанія» відмовилася від експорту своєї продукції. Одна із основних причин – черги на кордоні. Про це повідомив сайт AgroTrend.

Підприємство «Уманська фруктова компанія» завершило сезон збору черешень. Цьогоріч урожай склав 116 тонн ягід. У компанії зізнаються, що реалізація продукції цього року була непростою. Через черги на кордоні «Уманська фруктова компанія» цьогоріч вимушена була відмовилася від експорту.

«По-перше, не було весняних приморозків, тому черешня вродила, як кажуть, у «кожної бабусі». Пропозиція була велика. По-друге, експортувати черешню було складно, бо на кордоні машини стояли по кілька діб. Тому увесь урожай залишився в Україні», – розповіла керівник проекту Оксана Гордій.

За її словами, весняні прогнози на високу ціну черешні в Україні у зв‘язку з відсутністю мелітопольської не справдились.

Уманська черешня

Засновниками «Уманської фруктової компанії» є Оксана та Віктор Гордій. Останній є засновником Уманського тепличного комбінату.

На Черкащині велику частину плодоовочевого ринку займає Уманський тепличний комбінат. Там з початком війни обсяг урожаю зменшився на 40 %. Більше того, підприємство страждало від обстрілів. Було пошкоджено скло на кількох теплицях.

Через небезпеку, перебої з постачанням, проблеми з логістикою робота підприємства значно ускладнилася. Утім, комбінат продовжує працювати і навіть експортувати продукцію.

Комбінат надіслав уже більш ніж 160 тонн огірків та помідорів для українських лікарень, військових, територіальної оборони та переселенців.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x