НовиниЧеркащинаБули знесилені та травмовані: у лісі на Черкащині мисливці...

Були знесилені та травмовані: у лісі на Черкащині мисливці врятували дев’ять козуль (Відео)

-

- Advertisment -

У лісі на Черкащині мисливці знайшли 9 зранених козуль. У тварин були тяжко травмовані ноги. Вони не могли ходити та вже помирали з голоду. Аби не дати їм загинути чоловіки вирішили забрати їх додому та спробувати виходити.

Про це йдеться у сюжеті «Вікна. Новини».

Тварин мисливці знайшли 10 днів тому, коли розвозили корма по годівницях. Чоловіки говорять, що травмувалися тварини через негоду. Крижаний дощ вкрив поверхню снігу, тварини не могли пересуватися та порвали собі зв’язки на ногах.

«Вони ходити не могли. Розумієте, якщо лисиця, заєць, кабан можуть спокійно стояли на обмерзлій кірці снігу і пересуватися, то коза не може, ноги у неї роз’їжджаються і зв’язки рвуться. Через травмовані ноги тварини просто лежали на землі та голодували», – говорить один із мисливців Богдан Легоняк. Він прихистив у своєму хліву 5 тварин.

За 10 днів урятованих козуль відгодували, підлікували та готові повернути на волю. Копитних завантажили в автівки та відвезли до лісу, де випустили поряд з годівницями. Проте, одна з козуль зазнала тяжких травм, вона поки залишиться на перетримці та пройде обстеження ветеринара.

«Через те, що вона сильно порвала собі ноги, доведеться її показати ветеринарові. Одну з козуль ми вже віддали до зоопарку, бо в неї були геть порвані зв’язки, більше всього, що в цієї те саме», – зізнається Богдан Легоняк.

Якщо ж тваринку вдасться виходити, то її теж повернуть у природу. На жаль, цього року мисливці не врятували 15 сарн. Знесилені та травмовані вони стали легкою здобиччю для хижаків.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у заповіднику на Черкащині бродячі собаки загризли 15 козуль.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x