НовиниКриміналБоротьба за ліс: у Черкасах депутат хоче скасувати...

Боротьба за ліс: у Черкасах депутат хоче скасувати скандальне будівництво

-

- Advertisment -

Скасувати дозволи на будівництво котеджів по вулиці Лісова просіка вимагає депутат міської ради Сергій Шмиголь. Відповідний проект рішення він зареєстрував на сайті Черкаської міської ради. Проект мають розглянути на найближчому засіданні сесії.

Нагадаємо, що вчора за один день черкащани зібрали необхідну кількість голосів під петицією про заборону будівництва. Тепер петицію має розглянути міська рада.

Депутат Сергій Шмиголь аргументує свою позицію тим, що мовляв видача містобудівних умов та обмежень департаментом архітектури  порушують норми Генерального плану. Адже Генпланом на тому м ісці передбачене сквер.

«Враховуючи те, що видані містобудівні умови та обмеження не відповідають актуальному генеральному плану, а також враховуючи, що будівництво ще не розпочато, пропонується скасувати містобудівні умови та обмеження (видані наказом деп. архітектури та містобудування №420 від 4.11.2019) на цю ділянку та найближчому засіданні земельної комісії розглянути можливість розриву договору оренди із землекористувачем ділянки  ПП «Дніпробуд-Центр» з метою подальшої експлуатації ділянки відповідно до цільового призначення», – йдеться у пояснювальній записці.

Хронологія подій боротьби за гектар лісу

У 2007 році міська рада Черкас виділяє ПП «Дніпробуд Центр» земельну ділянку, площею 1,2 га, під будинки стрічкової забудови каскадного типу. За цим рішенням забудовник повинен був протягом року розпочати будівельні роботи. Проте приступив до них лише у 2023 році. На той час діяв попередній Генеральний план, яким дозволялося у цьому місці зводити житло.

У період 2017-2019 років у міській раді Черкас неодноразово порушувалося питання щодо заборони будівництва на цій території. З ініціативи тодішнього депутат міськради Руслана Зорі ухвалювалися рішення про заборону знесення дерев. Він ініціював розірвання договору оренди.

У листопаді 2017 року підприємство звернулося до Департаменту архітектури та містобудування із проханням надати містобудівні умови та обмеження. Проте у звязку із розслідування кримінального провадження усі документи, повязані із ПП «Дніпробуд-Центр» були вилучені правоохоронцями. Як зазначали в суді юристи департаменту архітектури, чиновники не могли прийняти рішення у встановлений законом термін.

У грудні 2017 року департамент архітектури підготував на розгляд виконавчого комітету «позитивний» проект рішення, яким ніби дозволялося будівництво на цій ділянці. Проте виконавчий комітет відмовив забудовнику у наданні містобудівних умов та обмежень.

Забудовник звернувся до суду. Він пройшов всі інстанції. Шостий апеляційний адміністративний суд у серпні 2019 року постановив визнати бездіяльність Департаменту архітектури і скасувати рішення виконавчого комітету. На виконання рішень судів Департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради у листопаді 2019 року видає містобудівні умови та обмеження. Таким чином було дозволено зведення малоповерхової забудови.

12 травня 2021 року до містобудівних умов та обмежень департаментом архітектури (за заявою забудовника) були внесені зміни, а саме: зменшується висота майбутньої забудови з 14 до 10 метрів, а також збільшується площа самої забудови з 7% до 20%.

13 травня 2021 року міська рада Черкас ухвалює Генеральний план міста, яким передбачається на місці скандальної забудови паркова зона.

21 лютого 2022 року забудовник розпочав на ділянці підготовчі роботи. Були зрізані дерева.

За словами представників ПП «Дніпробуд-Центр», він сплатив компенсацію за зрізані дерева на території ділянки. Сума складає – понад 700 тис. грн. На ділянці станом на 2017 рік знаходилося понад 400 дерев різних порід.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Майже 200 черкаських аграріїв залучили кредити на розвиток господарства

З початку року 197 аграріїв Черкаської області отримали понад 805 млн гривень банківських кредитів на розвиток господарств. Про це...

У деяких черкасців не буде гарячої води

Сьогодні, 19 квітня, деякі жителі Черкас залишаться без гарячої води. Про це повідомляє пресслужба КПТМ "Черкаситеплокомуненерго". Південно-Західний район: З 9:00 до...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x