НовиниЧеркасиБитва за водоканал у Черкасах: мер і директор обмінялися...

Битва за водоканал у Черкасах: мер і директор обмінялися повідомленнями

-

- Advertisment -

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко і директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко обмінялися листами-повідомленнями. Мер попередив комунальника, що у нього закінчується контракт, а директор водоканалу заявив меру, що хотів би продовжити його до кінця грудня 2022 року.

Усі ці два повідомлення були надіслані у визначений законом термін: за два місяці до завершення контракту. Кожна із сторін дотрималася законодавчої норми.

Сергій Овчаренко працює на водоканалі більше 40 років. Він пройшов шлях від майстра до керівника підприємства. Колектив підприємства на своїй сторінці в мережі Фейсбук уже висловив підтримку діючому керівнику.

Торік міський голова Черкас Анатолій Бондаренко мав намір припинити співпрацю із Сергієм Овчаренком. Проте колективу вдалося відстояти свого директора. І контракт було продовжено.

Останні кілька місяців довкола черкаського водоканалу точиться перманентна боротьба. Причина – політичні квоти. За міжпартійним розподілом «Черкасиводоканал» віддали партії ВО «Черкащани». За це фракція «Черкащан» увійшла у більшість міського голови в раді. У схему «Черкащан» Сергій Овчаренко, як директор комунального підприємства, не вписувався.

Останні кілька місяців довкола «Черкасиводоканалу» точиться інформаційна боротьба. Водоканалівці зареєстрували петицію про те, щоб передати очисні споруди, які перебувають в управлінні «Азоту» в міську власність, але ця петиція двічі не набрала необхідної кількості голосів на сесії міської ради. Не без допомоги депутатів фракції «Черкащани».

У той же час уже вп’яте на засіданні виконавчого комітету переноситься питання про затвердження інвестиційної програми розвитку водоканалу і затвердження фінансового плану підприємства на наступний рік. Показовим було останнє засідання виконкому, на якому заступник міського голови від ВО «Черкащани» Віктор Беззубенко без пояснень зняв з розгляду ці два питання.

Минулого тижня міський голова Черкас Анатолій Бондренко звинуватив керівництво водоканалу у тому, що через них місто не може отримати кредит Європейського банку реконструкції та розвитку на придбання нових тролейбусів. Мовляв, водоканал не вчасно сплатив за позикою Світового банку, через що в Черкас погіршилася кредитна історія.

У той же час депутат обласної ради Олександр Радуцький нагадав, що через аварію на колекторі в Південно-Західному районі Черкас водоканал спрямував кошти, які мали б піти на оплату кредиту, на ремонтні роботи. Натомість обіцяних 10 млн від міської влади так і не надійшло.

Обмін повідомлення про закінчення контракту і бажання його продовжити говорить про те, що попереду ще два місяці боротьби за крісло директора водоканалу. Чи втримається Сергій Овчаренко – покаже час.

Як повідомляв сайт vikka.ua, депутат Радуцький – меру Черкас Бондаренку: купіть пігулки для пам’яті

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x