НовиниЧеркащинаБільше сотні будинків у Черкаському районі постраждали від негоди

Більше сотні будинків у Черкаському районі постраждали від негоди

-

- Advertisment -

Буревій, що пройшовся Черкащиною увечері 1 липня, пошкодив 115 покрівель приватних домоволодінь у Черкаському районі. В основному найбільше потерпіли села Лозівок та Свидівок. Поодинокі випадки – у Софіївці, Будищах. Попередньо збитків завдано на суму близько 650 тис. грн. Про це у коментарі сайту vikka.ua повідомив голова Черкаської райдержадміністрації Анатолій Яріш.

"На сільські ради покладено повноваження складати акти обстеження. І голови села, і комісія, і сільські депутати мають самостійно обходити людей та виявляти завдані стихією збитки. Однак до сільрад жителі можуть звертатися і самостійно, – розповів очільник РДА. – В акті обстеження вказується сума необхідних будівельних матеріалів, складається дефектний акт і затверджується сільським головою. Потім документи передаються в адміністрації, де інформація буде узагальнюватися. Кінцевий термін здачі всіх актів – 6 липня".

Крім того, за словами Анатолія Яріша, одне із підприємств району взялося самостійно допомагати людям. На сьогодні жителям сіл Лозівок та Будище вони допомогли шифером в кількості понад тисячу листів, ще двісті листів дали на дитячий садочок.

Наразі люди можуть самостійно купувати матеріали на ту вартість будматеріалів, яка вказана в акті. Терміни виплати компенсації та її обсяги поки що невідомі – усе залежить від надходження коштів.

"Ми маємо чотири шляхи: місцевий бізнес та резервні фонди – держбюджету, районного та сільських бюджетів. Обласний резерв складає 600 тис. грн, у районному бюджеті – 250 тис. грн. Надлишкові кошти шукатимуть і в бюджетах сільрад", – додав він.

Нагадаємо, голова Черкаської ОДА звернувся до віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка з проханням віднайти кошти з резервного фонду Держбюджету на відшкодування завданих негодою збитків. За оцінками обласного штабу з НС, орієнтовна сума збитків по області сягає 400 мільйонів гривень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, стало відомо про стан дітей, на яких впала стіна під час буревію на Черкащині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x