НовиниЧеркаси«Азот» хоче скасувати рішення суду про призначену технічну експертизу...

«Азот» хоче скасувати рішення суду про призначену технічну експертизу очисних споруд

-

- Advertisment -

Судовий процес між ПрАТ «Азот» та КП «Черкасиводоканал» продовжується. На останньому засіданні суддя ухвалив клопотання адвокатів комунального підприємства щодо проведення інженерно-технічної експертизи державних очисних споруд. Ті наразі перебувають на утриманні приватника.

Про це повідомляє пресслужба КП «Черкасиводоканал».

Нагадаємо, Приватним акціонерним товариством «Азот» подано позов до суду, щоб змусити комунальне підприємство «Черкасиводоканал» укласти договір, в якому вказані гранично допустимі концентрації забруднюючих речовин. Однак, їхні значення у декілька разів нижчі фактичних у стоках міста. За перевищення зазначених в угоді показників водоканалу будуть нараховані додаткові кошти у вигляді штрафів, суми яких сягатимуть сотні мільйонів гривень. Такі вимоги з боку «Азоту» є необґрунтованими та надуманими.

очисні споруди
vodokanal-cherkasy.ck.ua

У судовому засідання адвокати КП «Черкасиводоканал» подали клопотання щодо призначення інженерно-технічної експертизи, що зможе доказати не тільки безпідставність таких вимог ПрАТ «Азот», а й покаже дійсний стан державного майна, яким тимчасово користується приватне підприємство.

Рішення суду про доцільність проведення експертизи сильно занепокоїла керівництво ПрАТ «Азот». Щоб скасувати його, адвокати приватного підприємства подали скаргу до Північного апеляційного господарського суду, який ухвалив витребувати для ознайомлення матеріали справи у Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

«Чи буде розглядати апеляційний суд цю скаргу, чи ні, поки невідомо. В цій ситуації ясно одне – приватне підприємство категорично не хоче пускати будь-кого на об’єкт критичної інфраструктури, який, до речі, йому не належить. Ця скарга та нещодавня показова екскурсія на очисні споруди для «обраних» – яскраве свідчення того, що «Азоту» є що приховувати. Приватне підприємство не збирається віддавати державні очисні споруди. Що й не дивно, адже цей об’єкт дає можливість шантажувати комунальне підприємство, «витягуючи» з містян щомісяця мільйони гривень», – зазначає пресслужба «Черкасиводоканалу».

Як повідомляв сайт vikka.ua, «Черкасиводоканал» у суді просить «Азот» відзвітувати про стан очисних споруд.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Черкаський гідрометцентр попереджає про негоду

На Черкащині тримається прохолодна дощова погода. Чого чекати на вихідних - пише директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. За 4 доби...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x