НовиниЧеркаси130 школярів Черкас розпочали навчання в міськраді (ВІДЕО)

130 школярів Черкас розпочали навчання в міськраді (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Школярка Анна цікавиться політикою. Не любить сидіти на місці, адже встигає поєднувати навчання з позашкільною діяльністю. Одинадцятикласниця є спікеркою Учнівської Міжпарламентної Асамблеї міста, куди входять активні лідери шкіл.  Тепер у щільний графік дівчини додасться ще одне заняття – стажування у мерії міста.

“Насправді тема політики мені дуже-дуже цікава і я справді хочу допомагати нашій країні. Я хочу саме вступати в Україні, а не закордоном. Тому для мене дуже важливо розвинути Україну і знати як це можна зробити краще”, – розповідає школярка Анна Кравченко.

Близько 130 школярів Черкас, як і Анна, зможуть пройти навчання у міській раді. Таку програму розпочали, щоб розвивати активну молодь міста. Стажування проходитиме у позанавчальний час.

Заступниця міського голови Анастасія Чубіна зазначила: “Було прийнято рішення не обмежувати будь-якими лімітами, а прийняти на стажування абсолютно всіх. Відповідно для зручності діти були поділені на дві зміни: перша та друга. Сьогодні розпочинає роботу перша зміна. На кожну було відведено три тижні стажування. Мінімум діти мають відстажуватися 6 годин для того, щоб отримати сертифікат в стінах Черкаської міської ради”.

Школярі наперед обрали для себе місця для стажування. Найбільше активних черкащан прагнуть навчатися у департаменті економіки та розвитку. Багато охочих ознайомитися і з освітньою сферою, архітектурою та містобудуванням.

У мерії вирішили змотивувати школярів бути активними. Адже приємним бонусом для п’ятьох найкращих учнів буде стажування з мером Черкас та у місті Валмієра, що в Латвії.

“За результатами стажування кожен отримає відповідну кількість набраних балів. Ті, хто захочуть пройти у другий тур, простажуватись на посаді міського голови, мають підготувати мотиваційне есе за результатами стажування і з пропозиціями щодо впровадження якихось новинок у життя міста”, – додала Анастасія Чубіна.

У перший день стажування активна молодь зустрілася з міським головою. Анатолій Бондаренко зазначив, що знайомство зі школярами його приємно здивувало.

“Я хотів би, щоб кращі ідеї ми зреалізували якраз у програмі соціально-економічного розвитку міста Черкаси. А я впевнений, що ці ідеї будуть, тому що молодь надзвичайно креативна, активна. Молодь хоче, щоб Черкаси розвивалися і ми хочемо отримати від них надзвичайну кількість ідей”, – поділився враженнями Анатолій Бондаренко.

Школярі ж очікують, що стажування допоможе їм обрати професію і стане у нагоді в майбутньому.

“Я сподіваюсь на щось цікаве. Сподіваюсь, щоб ми змогли показати якісь наші ідеї, думки. Думаю це гарний досвід, який багато чого допоможе мені зрозуміти і спробувати себе в новій сфері”, – розповіла школярка Софія.

 

 

Читайте також: 

У Чорнобаї засуджено місцевого жителя за використання підроблених документів та заволодіння чужим майном шляхом обману. 

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x