НовиниОсвіта130 школярів Черкас розпочали навчання в міськраді (ВІДЕО)

130 школярів Черкас розпочали навчання в міськраді (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Школярка Анна цікавиться політикою. Не любить сидіти на місці, адже встигає поєднувати навчання з позашкільною діяльністю. Одинадцятикласниця є спікеркою Учнівської Міжпарламентної Асамблеї міста, куди входять активні лідери шкіл.  Тепер у щільний графік дівчини додасться ще одне заняття – стажування у мерії міста.

“Насправді тема політики мені дуже-дуже цікава і я справді хочу допомагати нашій країні. Я хочу саме вступати в Україні, а не закордоном. Тому для мене дуже важливо розвинути Україну і знати як це можна зробити краще”, – розповідає школярка Анна Кравченко.

Близько 130 школярів Черкас, як і Анна, зможуть пройти навчання у міській раді. Таку програму розпочали, щоб розвивати активну молодь міста. Стажування проходитиме у позанавчальний час.

Заступниця міського голови Анастасія Чубіна зазначила: “Було прийнято рішення не обмежувати будь-якими лімітами, а прийняти на стажування абсолютно всіх. Відповідно для зручності діти були поділені на дві зміни: перша та друга. Сьогодні розпочинає роботу перша зміна. На кожну було відведено три тижні стажування. Мінімум діти мають відстажуватися 6 годин для того, щоб отримати сертифікат в стінах Черкаської міської ради”.

Школярі наперед обрали для себе місця для стажування. Найбільше активних черкащан прагнуть навчатися у департаменті економіки та розвитку. Багато охочих ознайомитися і з освітньою сферою, архітектурою та містобудуванням.

У мерії вирішили змотивувати школярів бути активними. Адже приємним бонусом для п’ятьох найкращих учнів буде стажування з мером Черкас та у місті Валмієра, що в Латвії.

“За результатами стажування кожен отримає відповідну кількість набраних балів. Ті, хто захочуть пройти у другий тур, простажуватись на посаді міського голови, мають підготувати мотиваційне есе за результатами стажування і з пропозиціями щодо впровадження якихось новинок у життя міста”, – додала Анастасія Чубіна.

У перший день стажування активна молодь зустрілася з міським головою. Анатолій Бондаренко зазначив, що знайомство зі школярами його приємно здивувало.

“Я хотів би, щоб кращі ідеї ми зреалізували якраз у програмі соціально-економічного розвитку міста Черкаси. А я впевнений, що ці ідеї будуть, тому що молодь надзвичайно креативна, активна. Молодь хоче, щоб Черкаси розвивалися і ми хочемо отримати від них надзвичайну кількість ідей”, – поділився враженнями Анатолій Бондаренко.

Школярі ж очікують, що стажування допоможе їм обрати професію і стане у нагоді в майбутньому.

“Я сподіваюсь на щось цікаве. Сподіваюсь, щоб ми змогли показати якісь наші ідеї, думки. Думаю це гарний досвід, який багато чого допоможе мені зрозуміти і спробувати себе в новій сфері”, – розповіла школярка Софія.

 

 

Читайте також: 

У Чорнобаї засуджено місцевого жителя за використання підроблених документів та заволодіння чужим майном шляхом обману. 

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x