НовиниЧеркасиЧеркаські медики наголошують на важливості вакцинації для людей 60+...

Черкаські медики наголошують на важливості вакцинації для людей 60+ (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

«Шануйся, піклуйся, вакцинуйся!». Все більше черкащан цієї осені хворіють на грип та ковід. Лікарі ж нагадують про необхідність вакцинації. Насамперед – для людей літнього віку, адже часто саме ця категорія потерпає від ускладнень. Повідомляє власкор ВІККА

Житель Черкас Анатолій Борисович прийшов вакцинуватися від коронавірусу. Каже, щеплення проходить регулярно. Нині пора ввести черговий бустер.

АНАТОЛІЙ БОРИСОВИЧ, ПЕНСІОНЕР
Вакцинація допоможе моєму здоров’ю. Це продовжить моє життя. Буде проще жить. Я раджу всім людям нашого віку вакцинуватися.

Підтримує Анатолія Борисовича онука Діана. На його прохання відшукала найближчий пункт вакцинації в інтернеті. Розповідає: у цьому році родина святкувала ювілей. Дідусеві – 70.
щеплення вакцинація

ДІАНА, ЧЕРКАЩАНКА
Я дуже люблю свого дідуся і бабусю. Я завжди піклуюся про їхнє здоров’я. Ми завжди просимо їх вакцинуватися, щоб вони були захищені. Дідусеві виповнилося 70, ми бажаємо щоб він провів із нами ще багато часу, тому вважаємо це дуже важливим.

вакцинація 60 + пенсіонери

Медсестра Тетяна працює у кабінеті щеплень. Вакцинує пацієнтів від коронавірусу, грипу, дифтерії та правцю. Каже, на початку пандемії охочих отримати щеплення було більше.

ТЕТЯНА ЄВЛАШ, МЕДСЕСТРА
Під час епідемії людей було набагато більше. А зараз звісно, зменшилася кількість людей, але все одно люди турбуються про своє здоров’я і приходять на вакцинацію.

Медики ж нагадують: грип та коронавірус нікуди не поділися. Нині на Черкащині епідемічний поріг перевищений. За останній тиждень офіційно зареєстровано майже 5 з половиною тисяч випадків грипу, ГРВІ та ковіду. Фахівці акцентують: єдиний ефективний захист від вірусів та ускладнень – повний курс щеплення.

ІРИНА ШУЛЯРЕНКО, ЗАВІДУВАЧКА ВІДДІЛУ ІМУНОПРОФІЛАКТИКИ ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦКПХ
Людина не зможе потрапити під кисневий концентратор. В неї не буде ускладнень з боку легеневої системи. Це буде захистом дітей і дорослих і особливо людей 60+.

Вакцинувалися ж проти грипу від початку епідсезону трохи більше ніж 1 тисяча 300 черкащан. Фахівці кажуть: це лише 8 % від загальної цільової групи. Найбільше щеплення потрібно людям за 60. Вакцинація допоможе запобігти тяжким ускладненням від вірусів для легень, серця, нирок та інших органів.

ВІКТОРІЯ ПОШТАРНА, СІМЕЙНИЙ ЛІКАР
Грип і коронавірус найгірше переносять особи похилого віку, тобто особи 60+, які часто мають хронічні захворювання. Ці захворювання можуть ускладнити перебіг ковід-19. Від ковіду можна привитися безкоштовно, а вакцини від грипу доступні в аптеках.

В області запевняють: подбали, щоб щеплення були максимально доступні місцевим жителям.

ВОЛОДИМИР ПАПАЧ, ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦКПХ
У нас в області функціонує 88 пунктів щеплень. 14 центрів вакцинації. Є мобільні бригади. Функціонує два вакцинобуси центру контролю та профілактики хвороб.

Дивіться також:

«Вусопад» у Черкасах: медики закликають чоловіків пройти огляд (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x