НовиниЧеркащинаУ Черкаській ОВА наголосили на необхідності оновлення шкільного харчування...

У Черкаській ОВА наголосили на необхідності оновлення шкільного харчування у громадах

-

- Advertisment -

У Черкаській ОВА відбулася нарада з питань реформування системи шкільного харчування. До наради долучилися керівники районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, органів управління освітою, охорони здоров’я. Повідомляють на сайті Черкаського ОКЦПХ

Як повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, говорили про стратегію реформи шкільного харчування до 2027 року, затверджену Кабміном. Серед поставлених цілей: модернізація шкільних їдалень, формування якісного меню, підвищення кваліфікації кухарів.

“За цей рік у 266 харчоблоках зроблено ремонти. У всіх школах області вже впроваджена система безпечного харчування НАСРР і оновлене меню. Усіма видами харчування охоплено 86% учнів. Це – проміжні результати. Маємо масштабуватися” – зазначає Ігор Табурець.

Володимир Папач

Головний державний санітарний лікар Черкаської області Володимир Папач розповів про вплив харчування на здоров’я дітей та важливість впровадження принципів здорового харчування у закладах загальної середньої освіти.

Як інформує Володимир Папач, щороку в області у 7,5 тисячі дітей з’являються хвороби органів травлення, більш як у 2 тисяч  – хвороби ендокринної системи, понад 1,5 тисячі – хвороби системи кровообігу, 50 дітей – цукровий діабет.

«Розвитку захворювань сприяє недостатнє споживання фруктів та овочів, злаків, незбалансованість харчування за основними поживними інгредієнтами, енергетичною цінністю, а також неправильний режим харчування» – зазначив Головний державний санітарний лікар Черкаської області. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x