НовиниЧеркасиСтало відомо, чому завод у Черкасах, куплений ексдепутатом на...

Стало відомо, чому завод у Черкасах, куплений ексдепутатом на аукціоні, хочуть повернути державі

-

- Advertisment -

Черкаська обласна прокуратура має намір повернути назад до державної власності «Черкаський приладобудівний завод». Це підприємство знаходиться в обласному центрі і розміщене по вулиці Перемоги. Вже поданий до суду відповідний позов. Про це інформує пресслужба прокуратури Черкаської області.

Вартість майна, яке було приватизоване ще у 2021 році, нині складає 14,5 млн грн.

У лютому 2021 року Фонд державного майна виставив на продаж 99% акцій Черкаського приладобудівельного заводу. Участь у торгах взяла лише одна компанія – Фермерське господарство «Царина». Господарство знаходиться в колишньому Городищинському районі. Власником є Світлана Рибченко, а директором Олександр Рибченко – у минулому депутат Черкаської обласної ради, керівник муніципальної інспекції у Черкасах.

Завод було придбано за 15 млн із урахуванням ПДВ.

Проте, як зауважує прокуратура, покупець державного майна не виконав обов’язкові умови договору приватизації. Зокрема щодо погашення заборгованості товариства перед Пенсійним фондом України та бюджетами всіх рівнів, а також не забезпечив утримання захисних споруд цивільного захисту в придатному для використання стані. А тих бомбосховищ там три.

Окрім того, з 2022 року тривають судові процеси. Керівництво Черкаського приладобудівного заводу мало намір укласти договір санації заборгованості. Як випливає із судових ухвал, завод заборгував Катеринопільському торговому дому 4,4 млн грн, Пенсійному фонду 4,2 млн, Державній податковій службі – 21 млн та ФОП Білоусов – 1,5 млн грн. Більшість цієї заборгованості виникла до приватизації. А власник мав її погасити.

Нагадаємо, що  Черкаська обласна прокуратура має намір повернути до державної власності дитячу базу відпочинку. Прокурори заявили: з метою захисту прав дітей правоохоронці мають намір через суд визнати договір купівлі-продажу колишньої дитячої бази відпочинку «Придніпровська» не дійсним. Перед цим база була двічі продана на аукціоні.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Степан
Степан
3 місяців тому

Толку все одно не буде.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкаському міському зоопарку проведуть показові годування тварин

Показову годівлі тварин проведуть цього тижня у Черкаському зоопарку. Для більш цікавого відпочинку відвідувачів. Про це пишуть на сторінці...

У Тальному планують «закрити» садочок: батьки йтимуть на сесію по справедливість

У Тальному, Черкаської області, місцева влада має намір оптимізувати кілька дитячих садочків. Зокрема, три дитячі садочки в селах Романівка,...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x