НовиниЧеркащинаКорейці хочуть перетворити Умань на “розумне місто” 

Корейці хочуть перетворити Умань на “розумне місто” 

-

- Advertisment -

Уряд Південної Кореї визначився з компанією-виконавцем проєкту “Створення генерального плану розумного міста Умань, Україна”, який буде реалізовано у рамках програми K-City Network. Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланням на корейські медіа. 

Умань
etnosvit.com

Для реалізації проєкту обрана корейська компанія K-water – урядова агенція з розвитку водних ресурсів у Південній Кореї. Проєкт стартує у вересні та має завершитися до квітня 2024 року.

“K-water обрана виконавцем проєкту “Створення генерального плану розумного міста Умань, Україна”, що входить до проєктів K-City Network та реалізується під наглядом Міністерства земельних ресурсів, інфраструктури та транспорту і Корейської корпорації закордонної інфраструктури та розвитку міст. Ініціатива є одним з декількох проєктів 2023 року програми K-City Network”, – йдеться в повідомленні.

У рамках проєкту передбачається використати особливості Умані, як міста, що орієнтовано на туризм.

Проєкт передбачає аналіз умов розвитку, необхідних для перетворення українського міста в “смартсіті”, розробку генерального плану “розумного міста”, забезпечення фінансування та запрошення міських чиновників на навчання.

Компанія K-water, що перетворюватиме Умань на “розумне місто”, раніше вже працювала над схожим проєктом у Пусані, повідомляє Business Korea.

Програма K-City Network – це міжурядові (G2G) проєкти співпраці в галузі “розумних міст”. З корейського боку проєкт має на меті підтримку закордонної експансії корейських компаній.

Пусан – це друге за розміром місто в Південній Кореї, яке було перетворене на територію безпечного простору. Комплекс технологій охоплює відеоспостереження вулиць і дорожнього руху з системою розпізнавання осіб, контроль освітлення і парковок, а також загальну інформаційну мережу. Для користування більшістю послуг досить натиснути кнопку на своєму смартфоні.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Цьогоріч на Черкащині спостерігається зростання випадків сказу серед тварин

Протягом 2024 року в Черкаській області спостерігається значний ріст випадків сказу серед тварин. Про це повідомляє на фейсбук-сторінці ДУ...

У Черкасах до ремонту доріг залучили УЯР-01: дають гарантію 1 рік

У Черкасах КП «ЧЕЛУАШ» пристрій УЯР-01 для ямкового ремонту доріг. Про це дорожники розповіли на своїй сторінці в мережі...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x