додому Новини на ВІККА ВіККА-новини Черкаські пенсіонерки сушать борщі на передову

Черкаські пенсіонерки сушать борщі на передову

0

Черкаські господині у приміщенні Кооперативного технікуму влаштували міні-виробництво. Там виготовляють "Укропський сухпай". Усе: аби нагодувати бійців на Сході. Для них склали навіть спеціальне меню – сушене. Бо так, кажуть: краще збергіаються продукти. На виробництві побувала Ірина Головка.

Волонтер: "Ось такими стружечками тоненькими ріжемо і на сушарку"

Замість автоматики – ручна робота. Черкаські господині налагодили виробництво "Укропських сухпайків". Для бійців на передовій склали спеціальне меню. Туди внесли більше 20-ти різновидів продукції. Таке виробництво тримається на плечах пенсіонерок-ентузіасток.

Оксана Михайлівна, волонтер: "Я все кидаю вдома і приходжу з 8 ранку до 6 вечора я оце уже весь час працюю-працюю, а хто як не ми, мами, їх накормить, захистить. Так що зовсім це не важко, поки у нас ще є сили, то поки можемо, поки працюємо".

Для бійців, кажуть волонтери, уводять смакове різноманіття. На Схід відправляють і солодощі, і квашену капусту. Та зараз, кажуть господині, основну ставку роблять на сухі борщі.

Галина Іванівна, волонтер: "Робимо борщі: український і болгарський. Болгарський іде з перцем, український – без перцю. І окремо картопля. Теж сушена. У пакетах".

За технологією овочі спочатку висушують. Потім розфасовують у вакуумні упаковки. "Укропські сухпаї" зберігати можна до року.

Волонтер: "Зараз -999. Машина відкрилася і вже готова продукція. Висосана".

Організувалися, розповідають волонтери, власними силами. Налагодили виробництво майже за 2 тижні. Та на цьому не зупиняються.

Ольга Михайлівна, волонтер: "Потрібна допомога рукастих чоловіків, які можуть нам і витяжку зробити, і сушку зробить, і сушарку, і шинковку для овочів, для того, щоб ці жінки не стояли сутками на ногах і це робили".

Переробляють волонтери близько 250 кілограмів овочів на добу. Та, кажуть, зможуть й більше. Тому запрошують до своїх лав усіх небайдужих.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version