Як правильно зберігати печериці у холодильнику

Смачні та соковиті печериці — складова багатьох українських страв. Та крім того, це доволі простий продукт, який легко та швидко готується, тому його так полюбляють господині. Та все ж один недолік у цих грибочків є — вони примхливі у зберіганні. Тільки-но господиня хоч трохи порушить умови зберігання, пружні білі капелюшки мружаться та чорніють. А у такому вигляді гриби вже не рекомендують вживати у їжу.

«Найкращий помічник сучасної господині у правильному зберіганні печериць — Bosch холодильник, що має окрему камеру для овочів, фруктів та грибів», — відмічають експерти магазину техніки Eldorado. Та навіть усередині холодильника гриби потребують особливої турботи.

Про те, як зберегти примхливі печериці у гарному, придатному до споживання вигляді та скільки часу має господиня до старту приготування, ми розповімо далі.

Як запобігти почорнінню грибів

Найкращий спосіб мати свіжі печериці — готувати гриби одразу після купівлі. Та більшість господинь воліють купувати харчі раз на тиждень, тому не залишається нічого, крім навчитися правильно зберігати гриби.

Можна звільнити нижню камеру холодильника, яка пристосована для овочів та заповнити її печерицями. Гриби акуратно викладають на дно в один ряд та накривають паперовим рушником. За таких умов 3-5 діб гриби виглядають наче щойно «з грядки».

Є простіший спосіб: покласти грибочки до пластикового харчового контейнера. Але кришкою не накривати. Затягніть ємність харчовою плівкою та проколіть кілька дірок у ній, аби гриби «дихали». Бажано також складати печериці в один ряд.

Для зберігання використовують й паперові пакунки. Обмотані папером гриби протримаються у нижньому відсіку для овочів близько 6 діб.

Як заморожувати печериці

Господині, які вирішили купити холодильник у Києві https://eldorado.ua/holodilniki/c1061560/ з великою морозильною камерою, без проблем можуть заморожувати печериці та зберігати їх таким чином довше.

Для цього вам знадобляться гарні екземпляри — свіжі з білими пружними капелюшками. Експерти радять акуратно зняти плівку з грибів перед заморожуванням, промити та ретельно просушити, вимокаючи паперовим рушником.

Зберігати сирий продукт можна у цілому вигляді або ж подрібнити гриби кубиками чи пластинами. У морозилці грибочки можуть пролежати близько 3 місяців. Але вони мають бути запаковані у герметичні контейнери чи пакети.

До речі, смажені печериці також придатні до зберігання у морозилці. Просто закиньте обсмажені грибочки, які вже захололи, до пакетів, а потім у холод.

Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Стали свідком новини? Тисніть тут