додому Блоги Влада Черкас "профукала" проведення медоглядів для освітян

Влада Черкас "профукала" проведення медоглядів для освітян

0

Катастрофічна ситуація склалася у освітянській галузі Черкас з проходженням медичних оглядів вчителів, вихователів та працівників дитячих садочків. Більшість педагогів може не встигнути це зробити до 1 вересня. Причина банальна – не вистачає в бюджеті коштів. Забезпечено лише 50-60% від потреби. Деякі вчителі вимушені проходити медичний огляд за власний кошт. А це 200-300 грн з їхньої кишені.

У законі чітко написано: медогляди оплачує роботодавець. В деяких школах перекривають нестачу коштів за рахунок власних фондів. В садочках взагалі ситуація критична. Якщо працівник не пройшов огляд, його можуть не допустити до роботи. Це теж норма закону. З іншого боку, здоровий педагог – це запорука здоров’я наших дітей.

Як так сталося? Дуже просто. Профільний департамент освіти не зміг розрахувати необхідну суму коштів і передбачити її в бюджеті. Проблему здоров’я вчителів переклали на плечі самих же освітян. Не вистачає якихось 200-300 тис. грн.. при бюджеті Черкас в 1 млрд (!) Це називається просто – докерувалися!

Вважаю, що оплатити медичні огляди має Юрій Тренкін – депутат від "Батьківщини". Його фірма постачає продукти для харчування дітей в школах і садочках. Прокуратура виявила факти завищеної вартості. Так, звичайні яйця продають місту за ціною – 4 грн/шт. (!). Утричі більше, ніж на ринку! От і має Тренкін за рахунок такої націнки компенсувати профогляди педагогів за власний рахунок! А з департаментом освіти і невмінням планувати кошти треба щось робити.

Вже зараз, сидячи в кабінеті на підприємстві "Темп", я, звичайний директор з освітою інженера, прогнозую проблему з харчуванням дітей в школах і садках вже у жовтні. Бо коштів нема! І департамент не телиться, вибачте!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version