БлогиПро карантин і дистанційне навчання в Черкасах

Про карантин і дистанційне навчання в Черкасах

-

- Advertisment -

Дистанційне навчання школярів під час карантину… Чи є воно в Черкасах? А немає… Є вайбери, де "дають завдання": наприклад, одне із завдань – "У другій вправі олівцем над кожним словом має бути написаний переклад. Фотографуємо і відправляємо відповідь у фото"… І вкладений файл… ПДФ… у вайбер… (це не моя школа, якщо що, а знайомих. Але таких прикладів, гадаю, назбирається в кожній школі чи класі).

Дане завдання передбачає: наявність вдома в кожного учня принтера. Або дитина має переслати батькам, щоб ті роздрукували на роботі (якщо є така можливість, чи батьки не на карантині). І це лише маленька частина айсбергу некомпетентності нашого департаменту освіти.

Чому саме департаменту? Бо в принципі саме він мав, ще кілька років тому (під час перших грипозних карантинів) потурбуватися про методику дистанційного навчання. Але ніхто і не почухався. Хоча нє, брешу.. Колись мені було обіцяно, що така можливість з'явиться коли будуть впровадженні елеткронні щоденники ошколи. Але щоденники є – дистанційної освіти немає.

В той же самий час є купа інструментів для того, щоб організувати повноцінне навчання дітей онлайн – з відеоконференцією, завданнями, тестами, перевірками, оцінками. І без ось таких от файлів пдф в вайбери.

Колись я вже пропонував впровадити хоча б Гугл Клас (він безкоштовний і є повно матеріалів як ним користуватися, спільнота вчителів, які його впровадили в себе в інших містах)

На сьогодні можна використовувати і інші сервіси – безкоштовні, умовно-безкоштовні, платні (для любителів витратити бюджетні і не лише кошти). Але чомусь мені здається, що миші і далі будуть колотися, але їсти кактус і розповідати що то мармелад.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x