додому Блоги Нинішня субсидія – це зло

Нинішня субсидія – це зло

0

Не розумію багато процесів та закономірностей, що відбуваються в нашій країні. Зокрема не розумію, чому держава примушує українців оплачувати високу вартість комунальних послуг та енергоносіїв за допомогою механізму субсидій? Скажете, що це – добре, такий собі жест допомоги? Я доведу протилежне.

Такий принцип оплати не просто примушує платити з державного бюджету (а це наші з вам кошти) високу вартість тепла та електроенергії, але й по суті стимулює зростання споживання послуг та енергії. Адже субсидія оплачує ВСЕ, що більше ніж певний відсоток доходу українця. Тобто, якщо я вже попав в зону субсидії, то скільки б я не спожив, за це заплатить держава! То навіщо мені економити?

Переконаний, що механізм субсидій потрібно терміново замінити на пряму грошову доплату до пенсій чи зарплат отримувачів субсидії. По-перше, це спростить саму процедуру і зменшить адміністративні видатки. Але, головне, споживач комунальних послуг — води, електроенергії і тепла буде прямо зацікавлений у зменшенні обсягів споживання, адже це прямо зменшить видатки споживача.

Впевнений, що в такому випадку, значна частина українців зацікавиться запровадженням енергозберігаючих технологій і більша частина грошей (отриманих після монетизації субсидії) піде не російському Газпрому, а на енергоефективне освітлення, лічильники та утеплення житла. Як наслідок, держава отримає енергетичну безпеку, економіка – додаткові надходження від торгівлі будівельними матеріалами, сучасними вікнами та надання будівельних послуг.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version