Ти все одно можеш!

-

- Advertisment -

Кожен їхній день – боротьба за життя з важкою хворобою та суспільним упередженням. Попри це діти-інваліди та онкохворі не втрачають бажання творити. «Ти все одно можеш» – під такою назвою в Черкаському обласному художньому музеї триває виставка їхніх робіт. Як сприймають світ ті, з ким доля обійшлась не по роках суворо, та що вони дарують натомість всім нам – бачила Ольга Скорик.

Бачити світ яскравим, кольоровим і добрим, коли у тебе страшна хвороба чи фізичні вади, під силу не всім дорослим. А вони змогли. Маленькі пацієнти обласного центру дитячої онкології та гематології і вихованці спеціалізованого об’єднання «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа» №37 для дітей з вадами слуху подарували відвідувачам виставки свої аплікації, малюнки та колажі.
Ірина Зганяйко, директор Черкаського навчально-виховного об’єднання: «Дошкільний навчальний заклад – спеціальна ЗОШ №37»: «Привернути увагу до діток, які мають, як в суспільстві говорять, обмежені фізичні можливості. Але для нас це діти з особливими фізичними потребами. Можливо вони потребують більшої уваги, можливо, вони так швидко рухатись не вміють, але для нас їхня особливість в тому, що вони понад талановиті».
Надзвичайна обдарованість виявляється не лише в хисті до малювання, а й у танцях. Діти, позбавлені можливості чути довколишній світ, рухаються так само граційно, як здорові танцюристи.
Утім, щоб допомогти їм не лише розвиватись, а насамперед вижити,

потрібні кошти і донорська кров. Державних програм не вистачає. Нині на обліку в обласному диспансері перебуває 268 онкохворих дітей. Вартість лікування 5-тирічної дитини з гострою лейкемією без ускладнених форм обходиться у 50 тисяч гривень.
Ірина Іванова, обласний позаштатний дитячий гематолог, завідувачка Обласного центру дитячої онкології та гематології: «Это просто кажется, что такие заболевания у детей не встречаются, а онкология – это когда за сорок. У детей встречается, и от этого можно умереть, а можно и вылечиться. И такие первые хорошие результаты уже есть у нас в отделение».
Галина Пилипенко, завідувачка обласним лікувально-діагностичним гематологічним центром КЗ «Черкаський обласний онкологічний диспансер»: «В год мы переливаем больше 400 л эритроцитарной массы, 200-300 свежезамороженной плазмы. Родственники наших больных в год дают на станцию переливания крови больше 600 доноров, но это 20-25% того, что необходимо».
Виставкою малюнків «Ти все одно можеш» організатори акції закликають усіх небайдужих допомогти цім талановитим дітям жити і творити й далі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x