НовиниЧеркасиЧеркаська обласна лікарня отримала обладнання для кращої діагностики бронхолегеневих...

Черкаська обласна лікарня отримала обладнання для кращої діагностики бронхолегеневих захворювань (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

FENO тест для діагностики бронхолегеневих захворювань придбали для Черкаської обласної лікарні. Як працює новий апарат, дізнавалися журналісти телеканалу ВІККА.

Черкащанин Віктор хворіє на бронхіальну астму більше 25 років. У алергологічному відділенні є частим гостем. Регулярно у періоди загострення приходить сюди на огляд.

Я приходжу у відділення, коли у мене тяжка форма. Лікар мене слухає, ми йдемо здаємо аналізи, там здаємо кров, визначаємо яка в мене форма. У цьому році, наприклад, у мене була тяжка дуже форма в лютому місяці”, – розповідає пацієнт Віктор Сарана.

Раніше для чоловіка такі обстеження тривали по декілька днів. Нині ж – 5 хвилин.

Робити швидку діагностику бронхолегеневих хвороб тепер медикам обласної лікарні допомагає новий апарт, який отримали нещодавно. Цей FENO тест дозволяє без зайвого втручання виміряти рівень оксиду азоту у видиху пацієнта.

Це точний, швидкий, безпечний, неінвазивний, а головне достовірний доказовий метод дослідження і визначення діагнозу алергічного запалення бронхолегеневої системи. Він розроблений і впроваджений в практику у всесвітню, в Європейську в першу чергу”, – розповідає завідувачка алергологічного відділення Наталія Гармаш.

Перевага апарату у точному діагнозі. Проте лікарка додає: таку діагностику доцільно проводити тим, у кого вже виявленні порушення. Тест можуть робити як дорослим, так і дітям з 4 років.

Є можливість виставити правильний діагноз, тобто визначитися чи це алергічне запалення бронхолегеневої системи, чи це не алергічне запалення, проводити контроль за діагнозом і за необхідності”, – пояснює Наталія Гармаш.

Коштує це обладнання близько 200 тисяч гривень. Вдалося його закупити за кошти обласної ради.

Не тільки у 23, а й у 22 році нам було виділено кошти і виділяються кошти на придбання нового обладнання. Було придбано велика кількість нового сучасного обладнання, в тому числі і цей апарат”, – додає директор Черкаської обласної лікарні Віталій Шило.

Щоденно на консультації у лікаря алерголога перебуває близько 20 пацієнтів. За електронним направленням і показами вони можуть безкоштовно пройти тест на новому пристрої.

 

Читайте також:

У Драбові проводять аукціон зі здачі в оренду частини приміщення кінотеатру ім. Т. Шевченка. Здають в оренду нежитлові приміщення, площею 41 м. кв.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині провели обласні змагання серед операторів БпЛА

Вперше у Черкасах відбулися змагання “Кращий оператор БпЛА”. Змагалися 5 команд. Про це повідомляють на сторінці Управління ДСНС у...

У поминальні дні на Черкащині біля кладовищ патрулюватимуть поліцейські

Під час проведення поминальних днів у Черкаській області правоохоронці забезпечуватимуть правопорядок. Зокрема поблизу кладовищ чергуватимуть посилені патрулі. Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x