НовиниОсвітаНа Черкащині показали занедбану садибу, де можна знімати фільми...

На Черкащині показали занедбану садибу, де можна знімати фільми жахів

-

- Advertisment -

У мережі показали занедбану садибу  в селі Чайківка на Уманщині. Цій будівлі уже понад 100 років. Фото опублікували на сторінці  Ruins.

«У цьому маєтку, який було зведено у 1905 році, жив Іван Валентьевич Гуляницький. Що ми знаємо про Івана Валентьевича? Те, що він був поміщиком. Мав 350 десятин землі у Чайківці. А ще мав брата Дарія з маєтком у сусідній Ботвинівці», – значиться у повідомленні.

Будівля перебуває в аварійному стані. Cайт Бекет стверджує, що на базі колишньої садиби у 1921р була створена Чайківська агрошкола а у 1922р певний час у садибі був штаб Котовського. У 1935р замість школи у садибі відкрили сіротинець.

Сайт Україна.інкогніта зазначає, що стан будівлі – це жахливе видовище. Його можна спокійно знімати в якомусь американському хорорі, типу у компашки скінчився бензин, і вони випадково прибилися до цього зарослого деревами, бур’янами і лозою старого будинку.

Є інформація, що будинок був проданий за 1 млн грн «для розвитку зеленого туризму». Але на сьогодні там не ведуться жодні роботи. Будівля занепадає, а територія заростає зеленими насадженнями.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • Черкаська обласна прокуратура звернулася до суду, щоб врятувати останню чумацьку корчму в Україні. Власне, сама будівля розташована в селі Роги, Уманського району. Пам’ятка національного значення – чумацька корчма 18 століття – перебуває під охороною держави з 1979 року, проте на цей час так і не занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.
  • Архітектурне обличчя Черкас досить куце. Це визнають і історики, і краєзнавці і черкаські архітектори. На сьогодні Черкаси мають 8 пам’яток архітектури та ще три десятка історичних будинків, які зводилися 100 і більше років тому. Більшість із них перебувають у занедбаному стані.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Панас
Панас
1 рік тому

Для чого їхати на Черкащину. У Києві, на вул. Алмаатинській, в кінці її, за школою, під лісом є ще кращий варіант

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах водійка врізалася в припарковане авто

Учора, близько 16-ї години, патрульні отримали виклик про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася на вулиці Хрещатик за участі трьох автомобілів....

День Вишиванки у центрі Черкас — як це було (ФОТОРЕПОРТАЖ)

З нагоди Дня Вишиванки черкащани зібралися у сквері Юність, вдягнені у національний одяг. Тут влаштували мистецькі виставки, музичні та...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x