НовиниБезпекаНа Черкащині похолодає

На Черкащині похолодає

-

- Advertisment -
Наразі погоду Черкащини формує малоградієнтне поле зниженого тиску, тому найближчої доби утримається переважно спекотна та сонячна погода, вдень місцями можливі короткочасні грозові дощі. Про це повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометеоцентру Віталій Постригань.
Так, найближчої доби температура вночі становитиме 13-18º, вдень 25-30º. В атмосфері розпочалася перебудова синоптичних процесів, а саме: блокуючий малорухомий антициклон зі сходу руйнується. Ініціатива формування погоди переходить до північно-західних процесів, а це значить, що у наш регіон надійде більш свіже прохолодне повітря. Вже в останній день літа температура дещо знизиться: вночі 11-16º, вдень 22-27º.
Робочий тиждень відзначиться Днем знань, який за 74 роки метеорологічних спостережень був прохолодним лише у 13 роках. Абсолютний максимум цього дня 33,5º спостерігався у 2020 році, абсолютний мінімум всього 5,8º тепла у 2005. У 77% в цей день переважала суха погода. Дощовий рекорд 51 мм залишився за 1 вереснем 1989 р.
1 вересня надходження більш холодного повітря з північних широт продовжиться. Температурний фон знизиться на 3-4º, вночі 11-16º, вдень 17-22º. Тому вже зараз потрібно готувати зміну гардеробу на осінню форму одягу, оскільки вже 2-3 вересня температура вночі 7-12º, вдень – лише 18-23º.
Врожай пізніх культур вже сформовано. Наразі в області триває збирання гречки, сівба озимого ріпаку та підготовка площ під сівбу озимих зернових. За останніми даними, грунт гарячий, зволоження орного шару на площах з озиминою та під її сівбу неоднорідне. Найбільш низькі вологозапаси на Лівобережжі та південних районах області менше 10 мм.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах з одного із пляжів вивезли причип сміття

Із пляжу «Дакхнівський» комунальники вивезли причип сміття. Про це повідомляє Дирекція парків. За словами комунальників, відвідувачі наскладували там величезні купи...

У Черкасах за місяць народилося 86 немовлят

У квітні в міському пологовому будинку Черкас на світ з'явилося 86 немовлят, з них одна пара – двійнята. Про...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x