НовиниЧеркасиРотарійці передали тактичні аптечки бійцям Черкаської тероборони (ВІДЕО)

Ротарійці передали тактичні аптечки бійцям Черкаської тероборони (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У Черкасах діє волонтерський пункт, де формують аптечки для військових та цивільного населення. Готові набори висилають до різних міст України, де є потреба. Днями 50 наборів для надання першої медичної допомоги отримала Черкаська тероборона. Повідомляє власний кореспондент ВІККА.

(Щоб переглянути відеосюжет, прогортайте до кінця сторінки)

Школярі Марійка і Ярослав сортують бинти за розміром. До волонтерського пункту приходять разом із батьками. Діти допомагають формувати тактичні аптечки для військових.

ЯРОСЛАВ, ВОЛОНТЕР:

«Якщо пораниться воїн, то йому потрібна швидка допомога, щоб він перев’язав у себе рану».

У шкільному приміщенні черкаські волонтери сортують гуманітарну допомогу. Бинти, рукавички, ножиці й турнікети – усе треба розфасувати і розкласти по торбинках. Наповнення буває різне – залежно від заявлених потреб.

ВІКТОРІЯ САЛЬНІКОВА, ВОЛОНТЕРКА:

«Приходить гуманітарна допомога. Ми її фасуємо по ящиках, по різних модельках. І потім іде цех збірки, як ми його називаємо. Беремо одну аптечку і поетапно все в неї складаємо. Потім складаємо все в аптечки. Потім приїжджають хлопці, кому яка треба комплектація».

Нині оглядають аптечки бійці Черкаської тероборони. Вони отримали 50 рятівних торбинок. Вивчають наповнення, тестують турнікети. За легендою тренування, у бойового товариша сталася травма ноги з кровотечею.

У разі поранення саме надійний кровоспинний джгут може врятувати життя воїну. Якісні турнікети – це найголовніше в аптечці, відзначають бійці. Окрім нього, у комплекті: бинти, термоковдра, засіб для обробки ран, медичні ножиці.

МИХАЙЛО (ПОЗИВНИЙ «АРТИСТ»), БОЄЦЬ ДОБРОБАТУ ЧЕРКАСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ:

«Якісні турнікети. Це першочергове для зупинення кровотечі. Є гемостатики для зупинення крові, бинти, велика кількість протиопікових. ножиці правильні, не гострі, а безпечні».

Збір аптечок став можливий завдяки черкаським ротарійцям. Заручившись підтримкою колег із США, активісти організували програму з виробництва та комплектації наборів для першої медичної допомоги.

ОЛЕКСАНДР ГОРОХ, ЧЛЕН РОТАРІ-КЛУБУ «ЧЕРКАСИ-ЦЕНТР»:

«На сьогоднішній день уже виготовлено близько двох тисяч аптечок, сьогодні ми передаємо частину наших аптечок представникам тероборони міста Черкаси. Аптечки є для цивільних в отакому вигляді і для військових в отакому вигляді».

Щотижня тут формують від трьох до п’яти сотень торбинок з усім необхідним. У планах – виготовити близько 6 тисяч аптечок. Відправки здійснюють по всій Україні, відповідно до заявок.

ОЛЕКСАНДР ГОРОХ, ЧЛЕН РОТАРІ-КЛУБУ «ЧЕРКАСИ-ЦЕНТР»:

«Всім нашим військовим і даже з цивільного населення. Вчора тільки відправили аптечки в Запоріжжя сто штук, в п’ятницю відправили сто аптечок в Харків в тероборону і так кожний день у нас така робота».

Читайте також: У Черкасах показали, якою буде майбутня марка (ФОТО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські дзюдоїсти – з нагородами чемпіонату України

У Києві відбувся чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 16 років. Спортсменам із Черкащини вдалося здобути...

Колектив ЧЕЛУАШ передав військовим на фронт автомобіль

Колектив КП «Челуаш» Черкаської міської ради передав на фронт автомобіль. Машину придбали на зібрані працівниками кошти. Пишуть на сторінці...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x