НовиниЧеркащинаДводенний кавовий фестиваль стартував у Черкасах (ФОТО)

Дводенний кавовий фестиваль стартував у Черкасах (ФОТО)

-

- Advertisment -

Різноманітні майстер-класи, фудкорти, ярмарки, портрети з кави, конкурси "Битва бариста-2017" та "Кавомайстер" 24 листопада вже втретє стартував загальноміський фестиваль "KavaFest-III", повідомляє кореспондент vikka.ua.

Один із черкаських університетів став на два дні справжньою кав’ярнею. Усі охочі могли вже втретє відвідати загальноміський фестиваль кави. На відміну від інших років, цьогорічний "KavaFest-III" будуть проводити протягом двох днів – 24 та 25 листопада.

"До фестивалю починали готуватися заздалегідь. Перші приготування розпочали ще влітку. Цьогоріч ми внесли деякі зміни, зокрема фестиваль вирішили провести протягом двох днів, для того, щоб не лише студенти, але і всі бажаючі черкасці могли насолодитися фестивалем", – розповідає один із організаторів фестивалю, викладач Алла Данилюк.

Дев’ять професійних барист із провідних черкаських кав’ярень цьогоріч знову змагаються за звання найкращого в місті в конкурсах "Битва бариста-2017" та "Кавомайстер".

Бариста Валерій Василевський участь у фестивалі бере вже вдруге. Хлопець переконаний, що від минулого року його рівень майстерності виріс і хоча торік він не переміг, цього року доклав максимальних зусиль для того, щоб ситуація змінилася.

"На конкурсі готував каву з каскарою з додаванням гранатового фрешу та лимонної цедри, – ділиться Валерій. – Цьогоріч вирішив знову брати участь через те, що можна отримати не лише незабутні емоції, але і досвід. Багато нових цікавих учасників, та і відвідувачів фестивалю також стало більше".

Приєднатися до вивчення кавової культури черкасці можуть, відвідавши зони лекторію, практикуми, лекції-діалоги та майстер-класи від професійних рестораторів, барист та кулінарів. Також усі охочі можуть скуштувати різноманітні оригінальні кавові напої чи навіть замовити власний портрет, намальований кавою.

Черкащанка Олена є фанатом цього фестивалю, хоча улюбленої кав’ярні в Черкасах і не має. Жінка переконана, що найсмачніша кава – приготована вдома власноруч.

"Я є постійним відвідувачем різноманітних фестивалів кави, зокрема втретє відвідую і KavaFest. Мене цікавить сам процес приготування, дуже цікаво, що при одній і тій же технології кава у чоловіка і жінки за смаком буде різною, – пояснює вона. – Я приходжу, дивлюся, навчаюся і повторюю ці всі процеси вдома, адже вважаю, що найсмачніша кава – свіжозмелена і приготована вдома власноруч".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащани перемогли на Міжнародному фестивалі талантів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x