НовиниЧеркащинаЗ’явився запис погроз мера Львова убитій активістці Гандзюк

З’явився запис погроз мера Львова убитій активістці Гандзюк

-

- Advertisment -

Журналісти отримали ексклюзивне аудіо розмови лідера партії "Самопоміч" і мера Львова Андрія Садового з погрозами на адресу активістки, радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

Відповідні матеріали оприлюднені на сайті "Інформатор". Відзначається, що запис було направлено в Генеральну прокуратуру України, де підтвердили його автентичність.

Так, Генпрокуратура встановила, що голос на аудіофайлі дійсно належить Андрію Садовому, а його слова можна розцінити як образи та погрози.

На аудіо не чути, з ким розмовляє мер Львова. До свого співрозмовника чиновник каже: "З приводу цієї Гандзюк із Херсона. Щоб ти розумів — це "стерва", яка є лідером корупції в міській раді. Вона у мера "права рука". Це її ідея, щоб усі депутати очолювали комунальні підприємства — вісімнадцять депутатів очолюють комунальні підприємства. Вона лідер "відкатів" по місту. Все йде через неї".

"Я був у Херсоні, говорив із громадськістю, з підприємцями. Вони просто в шоці! Вони в шоці, як із неї зараз ліплять героя — з людини, яка повинна бути в ув'язненні", — обурюється Садовий.

Після репліки співрозмовника, голосу якого немає на запису, він продовжує: "Ні, ну я ж поїхав до Херсона і почув, розумієш. У мене пропозиція. Я тобі дам контактну особу, щоб вони дали тобі більше інформації і поступово почати давати це в ЗМІ. Ну як так —вісімнадцять депутатів є керівниками комунальних підприємств?.. Зараз ця хвиля спаде, і потім можна буде давати правдиву інформацію".

У ГПУ також повідомили, що вирішується питання про реєстрацію зазначених відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до кримінального процесуального законодавства.

"Звернення, а також флеш-накопичувач з аудіофайлами буде додано до зареєстрованого кримінального провадження, отриманій інформації буде надано належну правову оцінку", — сказано у відповіді.

Відзначимо, на своїй сторінці у Facebook Садовий відреагував на матеріали журналістського розслідування та підтвердив, що така розмова дійсно відбулася. "Моя реакція була емоційною і неадекватною", — написав він.

"Щодо запису. Голос мій. Моя реакція була емоційною і неадекватною після публічних зустрічей з місцевими підприємцями в Херсоні, від яких я і отримав інформацію, про яку йде мова на записі. Запис від 27 серпня 2018 року. Шкодую, що тоді так висловлювався і приношу вибачення тим, кого це зараз стосується. З Катериною особисто знайомим не був. Доказів, які би підтверджували факти корупції, про які мені говорили в Херсоні, я так і не отримав. Вітаю пана Луценка з "вдалою спецоперацією". Вам вдалось тимчасово відвести увагу від замовників вбивства", − зазначив у соцмережі Садовий.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні невідомий облив Гандзюк концентрованою сірчаною кислотою. Напад стався біля будинку, де жила активістка, коли вона йшла на роботу. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні через відрив тромбу.

3 серпня поліція повідомила про затримання одного підозрюваного, яким виявився Микола Новіков. 6 серпня суд вирішив взяти його під варту до 1 жовтня. 22 серпня він був відпущений судом із-під варти. Гандзюк стверджувала, що не впізнає Новікова, і що він є "випадковою людиною".

7 серпня голова Нацполіції Сергій Князєв розповів, що у справі з'явився ще один підозрюваний. Також у поліції оприлюднили нові дані про кислоту, якою облили активістку. Наступного дня генпрокурор Юрій Луценко розповів, кого СБУ підозрює у замаху на Гандзюк.

20 серпня суд заарештував другого підозрюваного Віктора Горбунова до 16 жовтня. Крім того, Князєв розповів, що всього затримано п'ятеро осіб. За його словами, більшість із них — учасники АТО.

23 серпня суд заарештував п'ятого підозрюваного у замаху на Катю Гандзюк. Пізніше в поліції заявили, що у справі загалом 6 затриманих підозрюваних.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащани влаштували акцію, присвячену Катерині Гандзюк.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах розбирають спеціальне покриття, щоб відремонтувати дитячий майданчик

У черкаських скверах і парках лагодять дитячі майданчики. Спершу відремонтували майданчики у парку «Хіміків». Про це інформує КП «Дирекція...

Черкасами розїжджає таксі, котре перевозить людей, які не мають можливості пересуватися самостійно

Василь Приходько працює водієм майже 30 років. У цьому році пересів на спеціальне авто. Василь Миколайович водить інватаксі. Перевозить...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x