додому Новини Черкащина Зв’язок з Мушієком та 150 тисяч для мітингувальників під Радою: чи міг...

Зв’язок з Мушієком та 150 тисяч для мітингувальників під Радою: чи міг Олійник фінансувати намет черкащан

0

Учасники наметового містечка під Верховною Радою спростовують інформацію про їх підтримку нардепом-втікачем Володимиром Олійником. Напередодні той заявив, що фінансує намет черкащан. Журналісти "Української правди" спробували знайти зв’язок екс-мера Черкас із тими, хто міг бути причетним до мітингу під Радою.

Серед людей з Черкащини, які могли б продовжувати спілкування з Олійником, співрозмовники УП назвали депутата Черкаської облради від "Батьківщини" Михайла Мушієка. "Батьківщина" теж брала участь в акції 17 жовтня, однак не збиралася лишатися на ніч, тож не мала власних наметів.

У 2007 році ЗМІ називали Мушієка "зброєносцем" Олійника, а деякі – навіть "кумом", проте офіційно цього ніхто не підтверджував.

Мушієк у коментарі УП зазначив, що не спілкувався з Олійником відтоді, як той утік з України. "Наскільки я знаю, Олійник у Черкасах ні з ким не спілкується", – підкреслив він.

На уточнення, чи могли представники "Батьківщини", які приїхали на акцію 17 жовтня, отримати гроші Олійника, він відповів: "Батьківщина" ні в кого кошти не бере за вихід на акції".

Тим часом "Українська правда" отримала коментар Володимира Олійника, кого ж він все-таки нібито фінансує.

"Грошей з Росії в Україну ніхто не пересилав. 150 тисяч гривень на моє прохання дали українські бізнесмени, яких дістала нинішня влада. І це гроші не за Міхо, а проти Порошенка… Нічого протиправного в тому, що мітингувальників забезпечили теплими речами, харчуванням і теплом, немає", – відповів він.

Нагадаємо, акція під назвою "Всеукраїнський збір" почалася під стінами Верховної Ради 17 жовтня. Її учасники вимагають ухвалити закони про скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і зміни виборчого законодавства. Частина мітингувальників встановила під будівлею парламенту намети.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Аваков прокоментував заяву Олійника щодо фінансування намету черкащан під Верховною Радою.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version