додому Новини Черкащина Звільняв Харківщину і боронив Бахмут: на Чигиринщині навіки прощаються з військовим

Звільняв Харківщину і боронив Бахмут: на Чигиринщині навіки прощаються з військовим

0

На Чигиринщині прощаються із полеглим на війні з Росією Адамовичем В’ячеславом Дмитровичем. Пишуть на сторінці Чигиринської громади

Народився Вʼячеслав 9 лютого 1981 року. У 1988 році пішов у перший клас Вершацької загальноосвітньої школи.

У 1998 році закінчив школу і вступив до Знам’янського професійно-технічного училища на спеціальність «Повар». Після закінчення навчального року поїхав до Одеси для отримання практики в новому ремеслі.

Восени 1999 року 18-річний хлопчина був призваний на службу до Збройних сил України і відправився до військової частини у місті Болград. За своїм призначенням – це була десантно-штурмова частина. Мав звання старшого сержанта. Весною 2001 року закінчив військову службу і повернувся додому.

Впродовж 2002-2004 років працював охоронцем в банку. Надалі досить часто змінював рід діяльності. Навесні 2018 року подав документ на службу в ЗСУ в зоні АТО. Впродовж семи місяців перебував на лінії бойового зіткнення у складі 36-ї бригади. Після цього повернувся додому.

У перший день повномасштабного вторгнення Вʼячеслав відправився до воєнкомату, задля боротьби за свободу та справедливість України. Разом із земляками приєднався до 30 ОМБр, звідки одразу відправилися до зони бойового зіткнення – неподалік від міста Попасна. Навесні 2022 року разом зі своїми побратимами неодноразово вступали в бій з ворогом біля населених пунктів Троїцьке, Світлодарськ, Бахмут та селища Роти і Відродження. Саме біля цих селищ хлопець проявив свою мужність та хоробрість, і в напрочуд складний момент взяв командування взводом під свій контроль. Разом з іншими хлопцями рятував життя своїх побратимів, які отримали ушкодження після артобстрілу.

Його підрозділ, в якому він був командиром, брав участь у Харківській операції. Зокрема, підрозділ Вʼячеслава вигнав окупантів з населеного пункту Петропілля і здобув чимало військових трофеїв. Певний час Вʼячеслав перебував на реабілітації. У липні 2023 року повернувся до бойових дій.

На жаль, 9 лютого біля н. п. Маньківка Вʼячеслав загинув від отримання кульового поранення, на власний день народження.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version