НовиниЧеркащинаЗвільняв Харківщину і боронив Бахмут: на Чигиринщині навіки прощаються...

Звільняв Харківщину і боронив Бахмут: на Чигиринщині навіки прощаються з військовим

-

- Advertisment -

На Чигиринщині прощаються із полеглим на війні з Росією Адамовичем В’ячеславом Дмитровичем. Пишуть на сторінці Чигиринської громади

Народився Вʼячеслав 9 лютого 1981 року. У 1988 році пішов у перший клас Вершацької загальноосвітньої школи.

У 1998 році закінчив школу і вступив до Знам’янського професійно-технічного училища на спеціальність «Повар». Після закінчення навчального року поїхав до Одеси для отримання практики в новому ремеслі.

Восени 1999 року 18-річний хлопчина був призваний на службу до Збройних сил України і відправився до військової частини у місті Болград. За своїм призначенням – це була десантно-штурмова частина. Мав звання старшого сержанта. Весною 2001 року закінчив військову службу і повернувся додому.

Впродовж 2002-2004 років працював охоронцем в банку. Надалі досить часто змінював рід діяльності. Навесні 2018 року подав документ на службу в ЗСУ в зоні АТО. Впродовж семи місяців перебував на лінії бойового зіткнення у складі 36-ї бригади. Після цього повернувся додому.

У перший день повномасштабного вторгнення Вʼячеслав відправився до воєнкомату, задля боротьби за свободу та справедливість України. Разом із земляками приєднався до 30 ОМБр, звідки одразу відправилися до зони бойового зіткнення – неподалік від міста Попасна. Навесні 2022 року разом зі своїми побратимами неодноразово вступали в бій з ворогом біля населених пунктів Троїцьке, Світлодарськ, Бахмут та селища Роти і Відродження. Саме біля цих селищ хлопець проявив свою мужність та хоробрість, і в напрочуд складний момент взяв командування взводом під свій контроль. Разом з іншими хлопцями рятував життя своїх побратимів, які отримали ушкодження після артобстрілу.

Його підрозділ, в якому він був командиром, брав участь у Харківській операції. Зокрема, підрозділ Вʼячеслава вигнав окупантів з населеного пункту Петропілля і здобув чимало військових трофеїв. Певний час Вʼячеслав перебував на реабілітації. У липні 2023 року повернувся до бойових дій.

На жаль, 9 лютого біля н. п. Маньківка Вʼячеслав загинув від отримання кульового поранення, на власний день народження.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x